Ana SayfaKredilerMoody’s Türkiye Kredi Notu Açıklaması

Moody’s Türkiye Kredi Notu Açıklaması

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Moody’s den yeni yapılan açıklamada Türkiye ile ilgili kredi notu belirlendi. Uluslararası alanda kredi derecelendirme kuruşu olan Moody’s Türkiye’nin kredi notunu düşürdüğünü açıkladı. Açıklamaya göre Türkiye kredi notunu Baa3’ten bir alt kademeye düşürdü ve Ba1 seviyesine indi. Baa3 kelimesinin karşılığı ise yatırım yapılabilir düzeydir. Türkiye’nin şuan ki yabancı para cinsi kredi notu’ Durağan’ olarak nitelendirildi.

Moody’s bu açıklamasının sebebini de belirtti. Buna göre Türkiye’nin son dönemlerde aldığı riskler, kurumsal sağlamlıkta zaman içinde geriye çekilmesi ve büyüme hızının gerilemesi bu kredi notu değerlendirmesinin sebepleri arasında yer alıyor. 

Moody’s darbeden hemen sonra bir açıklama yapmış, darbe sonrası ülke değerlendirmesini 3 ay içinde açıklayacağını belirtmişti. Daha erken gelen bu açıklamanın ikincisi Aralık ayında planlanıyor. 

Türkiye’nin 3 önemli derecelendirme şirketinden biri olan Moody’s böylece açıklamasıyla ülkenin kredi notunu bir basamak aşağı çekti. Türkiye’de bulunan diğer önemli derecelendirme şirketlerinden birisi olan Standard & Poor’s da aynı şekilde Türkiye’nin kredi notunu yatırım yapılabilir düzeyin altında değerlendirmiş ve notunu vermişti.

Türkiye içinde Fitch şirketi de önemli derecelendirme şirketleri arasında yer alan bir şirket olarak tanınmaktadır. Fitch şuan da Türkiye’nin kredi notunu yatırım yapılabilir düzeyin üstünde değerlendirmektedir ve henüz bir düşüş yaşanmamıştır.

Kredi Notu Açıklamasına Tepki

Moody’s den gelen kredi notu açıklaması sonrası Ekonomi Bakanı olan Nihat Zeybekci’den tepki geldi. Zeybekci, verilen kararın ülke gerçekleri ile örtüşmediğini dile getirdi. Zeybekci Twitter üzerinden yaptığı açıklama da Türkiye’nin ekonomik anlamda sürekli bir gelişme yaşadığını, diğer ülkelere göre daha iyi bir ekonomiye sahip olduğunu belirtmiştir. Zeybekci açıklamasında, reformlarına devam edeceklerini ve ülkenin finans durumunda bir sorun olmadığını da dile getirmişti. Moody’s’nin kredi notuna diğer ekonomistlerin ne yorum yapacağı ise merak edilmektedir. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.