Ana SayfaEkonomiAnkara’da Hayat Standartları Yükseldi

Ankara’da Hayat Standartları Yükseldi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2015 yılına ait olan gelir ve yaşam koşulları araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Raporda 2015 yılında Türkiye’de en yüksek gelirin Ankara’da kazanıldığı açıklandı. Kırıkkale, Aksaray,Kırşehir, Nevşehir ve Niğde 2015 yılında Türkiye’nin en düşük gelir eşitsizliğine sahip şehirleri seçildi. Yoksulluğun en çok görüldüğü şehirlerin ise Antalya, Isparta ve Burdur olduğu belirtildi.

TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre yıllık eşdeğer hane halkı kullanılabilir fert gelirinin ortalama 16 bin 515 lira olduğu tespit edildi. 22 bin 516 Türk lirası ile Ankara Türkiye’nin en yüksek gelirli şehri seçildi. 2014 yılında da en yüksek gelirli şehir unvanını alan Ankara’yı, İstanbul 22 bin 67 Türk lirasıyla takip ederken üçüncü sırayı ise 19 bin 689 Türk lirası gelirle İzmir aldı. 

Yıllık eşdeğer hane halkı kullanılabilir fert gelirinin ortalama hesaplarına göre en düşük şehirlerin 8 bin 89 Türk lirası ile Şanlıurfa ve Diyarbakır olduğu tespit edildi. Raporda bu sırayı 8 bin 184 Türk lirası gelirle Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak şehirleri takip etti. En düşük gelirin doğu illerinde olduğu gözlendi.

En Yüksek Gelir Eşitsizliği Doğu İllerinde

TÜİK raporunun sonuçlarına göre Türkiye’de 2015 yılında en fazla gelir eşitsizliğinin Şanlıurfa ve Diyarbakır’da meydana geldiği tespit edildi. Bu sırayı Kars, Iğdır, Ardahan alırken İstanbul’un da gelir eşitsizliğinin en fazla olduğu şehirlerden biri olduğu belirtildi.

Gelir eşitsizliğinin en düşük olduğu bölgelerin Kırıkkale, Nevşehir, Kırşehir ve Aksaray olduğu belirtilirken en yoksul şehirlerin de Burdur, Antalya ve Isparta olduğu belirlendi. 

Gelire dayalı göreli yoksulluk sıralamasında Antalya,Burdur ve Isparta yüzde 14,1 ile ilk sırayı alırken ikinci sırayı yüzde 13,9 ile Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır aldı. Üçüncü sırada yüzde 12,8 ile İzmir görüldü.

Araştırmada göreli yoksulluk oranının en düşük olduğu bölgelerin Van, Bitlis, Hakkari ve Muş olduğu tespit edildi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.