Ana SayfaEkonomiAvrupa Otomotiv Pazarında Büyüme

Avrupa Otomotiv Pazarında Büyüme

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) ve Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA) işbirliği ile hazırlanan raporda Avrupa otomotiv pazarında yıl içinde büyüme yaşandığı tespit edildi. Rapora göre Avrupa otomotiv pazarında yaşanan büyüme yüzde 8,5 oranında sağlandı. Açıklanan sonuçların 2016 yılı Ocak ve Ağustos aylarını kapsadığı belirtildi.

‘2016 yılı Ağustos Avrupa Otomotiv Pazar Değerlendirmesi’ adıyla açıklanan rapora göre Avrupa Birliği ve EFTA ülkeleri toplamında yer alan satışlarda artış sağlandı. Ocak ile Ağustos ayı arası satışlarını içeren raporun geçen yıl ki verilerine göre yüzde,8 5 oranında artış yaşandığı gözlendi. Buna göre Avrupa Birliği ve EFTA ülkelerinde 8 aylık süreçte otomotiv pazarlarında toplamda 11 milyon 658 bin 840 araç satışı gerçekleştirildi. 2015 yılı Ocak ile Ağustos ayları arasında yapılan otomotiv satışı ise 10 milyon 741 bin 152 olarak hesaplanmıştı.

Bu 8 aylık süreçte İsviçre ve Hollanda’da satışların düştüğü gözlendi. Bu dönemde İsviçre’de yüzde 4 azalma yaşanırken Hollanda’da ise yüzde 0,8 oranında düşüş yaşandığı belirtildi. Ocak ile Ağustos ayları arasında en çok satış artışı sağlayan ülkeler arasında İzlanda, Litvanya ve Macaristan yer aldı. Geçen yıla göre İzlanda yüzde 39,5 oranında artış sağlarken Litvanya ise yüzde 34,3 oranında artış yaşadı. Macaristan’da gerçekleşen otomotiv artışının ise yüzde 24,5 olduğu açıklandı.

Raporda Türkiye’de Ocak ile Ağustos arasında otomotiv satışında yüzde 5 oranında düşüş yaşandığı belirtildi. 

Ağustos Ayında Yüzde 12,4 Artış

Açıklanan rapora göre 2016 Ağustos ayında, 2015 Ağustos ayına göre yüzde 12,4 oranında artış yaşandı ve toplam 1 milyon 12 bin 911 araç satışı gerçekleştirildi. 2015 Ağustos ayında ise toplam 901 bin 552 araç satıldığı açıklanmıştı.

2016 Ağustos ayında Hollanda, İsviçre ve Yunanistan’da düşüş yaşandığı gözlenirken Romanya, Macaristan ve Hırvatistan’da araç satışında artış olduğu belirtildi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.