Ana SayfaEkonomiGıda Fiyatları Sınırlanacak

Gıda Fiyatları Sınırlanacak

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, artan gıda fiyatları hakkında yaptığı konuşmasında hükümetin bu alanla ilgili çalışmalar yaptığını ve gıda fiyatlarında sınırlama yapılacağını dile getirdi. Şimşek bu kapsamda Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi tarafından yürütülmekte olan sekreterya görevinin artık Merkez Bankası’na devredileceğini belirtti.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun geçtiğimiz günlerde gıda fiyatlarının artışı ile ilgili bir toplantı yaptığını ifade eden Şimşek, Türkiye’de yer alan gıda fiyatlarının enflasyon üzerinde büyük bir etkisi olduğunu açıkladı. Diğer ülkelere göre daha fazla olan bu etkiden bahseden Şimşek, gıda fiyatlarının çok değişken bir yapıya sahip olduğunu ve bu sebeple ülkede para politikasının zorlaştığını dile getirdi. Son 10 yıl içinde enflasyon değerlerinde 3 puanın gıda üzerinden geldiği belirtildi.

Gıda fiyatlarında yaşanan değişimi kıyaslayan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, gıda fiyatında meydana gelen değişimin Avrupa Birliği’nde, Akdeniz’de ve Doğu Avrupa’da yaklaşık yüzde 0,2 değerinde olduğunu, Türkiye’de ise bu değişim yüzdesinin 0,73 oranında olduğunu ifade etti. Türkiye’de gıda değişiminin diğer ülkelere oranla 4 kat büyük olmasınının ülke piyasasını zor duruma düşürdüğünü belirten Şimşek bunun için gerekli önlemlerin yakında alınacağını söyledi.

Fiyatlarda Sınırlandırma Çalışması

Mehmet Şimşek açıklamasına devam ederek bu gıda fiyatı değişikliği sorununun yıllar önce fark edildiğini ve bunu önlemek için bir komite kurulmuş olduğunu açıkladı. Komitenin gerekli önlemleri alamadığını dile getiren Şimşek artık daha etkili bir çözüm bulmak istediklerini sözlerine ekledi. Şimşek bu alanda kurdukları Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi başkanlığını artık kendisinin sürdüreceğini açıklarken sekreterya görevinin de Merkez Bankası’na devredildiğini dile getirdi. Yapılan bu değişikliğin daha etkili bir çözüm süreci başlatmasını hedeflediklerini belirten Şimşek, ürün fiyatlarında sınırlama yapmaya başlayacaklarını ve bunun yapılacak ilk adım olduğunu anlattı. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.