Ana SayfaEkonomiApple Tazminat Ödeyecek

Apple Tazminat Ödeyecek

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Apple bir süredir davalı olduğu VirnetX’e karşı davayı kaybetti. Aralarında patent kavgası olan iki büyük şirketin davası sonuçlandı. Dava sonucuna göre patent kavgasını kaybeden Apple VirnetX’e 302 milyon dolar tazminat ödeyecek.

Apple ile VirnetX’i karşı karşıya getiren davada sebebin patent anlaşmazlığı olduğu belirtildi. FaceTime isimli uygulamanın patent anlaşmazlığı konusunda sorun yaşayan iki şirket arasında yapılan dava sonucunda Apple’ın VirnetX’in yazılımlarını sahibi olduğu FaceTime uygulamasında kullandığı tespit edildi. Bu sebeple açılan davada Apple tazminat ödemeye mahkum edildi.

Bilindiği üzere Apple şirketine daha önce de birçok farklı kurumdan patent davası açılmıştı. Bu konuda birçok ihlal yapan Apple şimdi de FaceTime uygulamasının kullanımında ihlal yaptığı gerekçesiyle davalık oldu. Davada kazanan taraf davayı açan grup olan VirnetX oldu. Dava sonucu iddaaları doğru çıkan şirket Apple’dan yüklü miktarda tazminat alacak.

Dava Sonuçlandı

VirnetX tarafından açılan uygulama ihlali davasının 2010 yılında başladığı belirtildi. 6 yıldır süren davada sonuç nihayet açıklandı. Virnet X kendilerine ait olan güvenlik yazılımlarının Apple’a ait olan FaceTime uygulamasında kullanıldığını öne sürmüş ve bu sebeple şirkete dava açmıştı. Sonuç davasının 3.duruşması sonucu açıklandı. VirnetX’in iddaalarında doğruyu söylediği kanıtlandı ve Apple’a 302.4 milyon dolarlık bir tazminat cezası verildi. 

Apple’ın uygulamada ihlal yaptığı ortaya çıkarken mahkemenin kesin sonucunun henüz ortaya çıkmadığı belirtildi. Verilen tazminat cezasının ABD Temyiz Mahkemesi’nde de onay almasıyla dava kesin olarak sonuçlanacak. ABD Temyiz Mahkemesi’nden gelecek sonucun da yakın zamanda açıklanması bekleniyor. Burada da onay çıktığı takdirde Apple’ın 302 milyon dolar tazminat ödemesi kesinleşecek. 

Bu dava sonrasında VirnetX’in iMessage uygulaması sebebiyle de  Apple’a yeniden dava açacağı tahmin ediliyor. Apple’ın bu programında da VirnetX’in yazılımlarını kullandığı iddaa ediliyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.