Ana SayfaEkonomiAntalya’da 4 Milyon Turist Kaybı

Antalya’da 4 Milyon Turist Kaybı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Antalya’da turist kayıpları devam ediyor. Antalya’da 2016 yılının ilk 9 ayında geçen yıla göre 4 milyon 104 bin 685 turist kaybedildiği açıklandı. Çok kötü bir sezon geçiren Antalya’da ilk 9 ay içinde 4 milyon 650 bin 238 turistin konakladığı belirtildi.

Tarihi içinde en az turist sezonlarından birini geçiren Antalya’nın ilk 9 aya ait turist verileri açıklandı. Açıklanan verilerde büyük bir düşüş yaşandığı gözlendi. Antalya havalimanı tarafından açıklanan verilerde Antalya’ya 1 Ocak ile 30 Eylül tarihleri arasında uçakla toplam 4 milyon 650 bin 238 turist seyahat etti. Önceki yıllar ile yapılan kıyaslamalara göre Antalya 2016 yılının ilk 9 ayında 2015 yılına göre 4 milyon 104 bin 685 kayıp yaşarken 2014 yılının ilk 9 ayına göre ise toplam 4 milyon 595 bin turist kaybı yaşadı.

Antalya turizm sektöründe meydana gelen bu düşüşün endişe verici olduğu belirtildi. Turist kayıplarının en çok Rusya’da olduğu meydana geldi. Antalya’ya geçen yılın ilk 9 ayında toplamda 2 milyon 451 bin 993 Rus turist geldiği belirtilirken bu yıl bu sayının 173 bin 513’e düştüğü açıklandı. Buna göre Antalya’da geçen yıla göre 9 ayda Rus turist sayısında yüzde 92,9 oranında düşüş yaşandı.

Alman ve Rus Turistlerde Azalma Yaşandı

Antalya’da bu yıl Rus turistlerinin yanında gelen Alman turist sayısında da azalma olduğu görüldü. 2015 yılının ilk 9 ayında Antalya’ya 2 milyon 535 bin 61 Alman turistin geldiği, bu yılın ilk 9 ayında ise Almanya’dan gelen turist sayısının 1 milyon 778 bin 935 olduğu ve geçen yıla göre yüzde 29,8 oranında düşüş yaşandığı ifade edildi. 

Antalya’nın 4 milyon 650 bin 238 turist kaybı içinde 3 milyon 34 bin turistin Almanya’dan ve Rusya’dan gelen turistler olduğu belirtildi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.