Ana SayfaEkonomiİnovasyonda Kadın Projesi Eğitimleri Başlıyor

İnovasyonda Kadın Projesi Eğitimleri Başlıyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

    Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ve TÜBİTAK Marmara Teknokent’in birlikte hazırladıkları İnovasyonda Kadın Projesi’nin bu yıl ikinci gerçekleştirilecek. Proje kapsamında yapılacak Girişimcilik kampı eğitimlerini 3 Ekim’de başlayacağı bildirildi.

    Bu yıl ikincisi yapılacak projeye 150 kadının başvurduğu belirtilirken girişimcilik kampı eğitimlerine 30 proje sahibi kadının katıladığı açıklandı. 30 kadını seçecek olan jüri ise TÜBİTAK tarafından belirlenecek. 

    Bugün başlayacak İnovasyonda Kadın Projesi kapsamında yapılacak olan girişimcilik kampının 8 Ekim tarihinde sona ereceği bildirildi. Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz, projeyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Yılmaz, kadınların artık bilim, teknoloji gibi alanlarda da olması gerektiğini belirtirken İnovasyon Kadın Projesi ile bunu başarmayı planladıklarını açıkladı. Proje kapsamında kadınlar tarafından bilim üretileceğini dile getiren Yılmaz kadınların gücünün çok daha fazla olduğunu, bunu her alanda göstermeleri gerektiğini ifade etti. KADEM ile birlikte kadınların toplumsal cinsiyet rollerini aşmasının amaçlandığı açıklandı. 

    Eğitim Bir Hafta Sürecek

    1 hafta sürecek girişimcilik kampı eğitimleri çerçevesinde projeye katılan kadınların proje yönetimi ve uygulaması alanında eğitim alacağı açıklandı. Eğitimin son günlerinde de sektörde yer edinmiş güçlü isimlerin söyleşi yapacağı bildirildi. Söyleşiye katılan isimlere eğitimdeki projelerin tanıtılacağı ifade edilirken bu uygulama ile projelere yatırımcı bulunması ve projelerin hayata geçirilmesi amaçlanıyor.

    Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz girişimcilik kampı eğitimi sonunda jüri tarafından 5 projenin seçileceğini ve bu kişilere ödül verileceğini açıkladı. 5 proje sahibi kadına  para ödülünün verileceği ve bu paranın da 25 bin Türk lirası değerinde olacağı belirtildi. Yılmaz, proje eğitimini kazanan kişilere aynı zamanda çeşitli devlet kurumlarından da fon sağlanacağını ve bu şekilde proje sahiplerine projelerini hayata geçirmeleri için bir şans sunulacağını belirtti.

    Orhan Babaeski
    Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
    Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

    Merak ettiklerini sormak için:

    Yorum alanını doldurun.
    Lütfen adınızı buraya yazın

    Aramıza Katılın

    48,216BeğenenlerBeğen
    11,397TakipçilerTakip Et
    63TakipçilerTakip Et
    2,247TakipçilerTakip Et
    0AboneAbone Ol

    Kuveyt Türk Gişe Yetkilisi Alımları Yapıyor!

    Türkiye'de 300'den fazla şubesi olan ve 5000'den fazla da çalışanı olan Kuveyt Türk Katılım Bankası bünyesinde istihdam etmek için Gişe Yetkilisi alımı yapacağını duyurdu.

    Yurt İçi Piyasaları TCMB Faiz Kararına Odaklandı!

    Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası toplantısından sonra süregelen belirsizlikler sebebiyle negatif bir seyir izlenirken,...

    Emeklilere Müjde: En Düşük Emekli Maaşları 7.500 TL Oldu!

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam davet edildiği canlı yayın programında önemli açıklamalarda bulundu....

    Banka Mülakatında Başarılı Olmanın Sırrı Soruları Bilmekten Geçer!

    Bankaların düzenlediği sınavlar, mezun olunan bölümler gibi birçok şartı başarılı bir şekilde arkada bırakan bankacı adayları, genellikle mülakat aşamasında bir takım sorunlar yaşamaktadır. Bu yüzden banka mülakatında sorulan sorulara genel bir yaklaşım ile bilgilendirme yapmak istedik.

    Bankalar EYT’liler için Yarışıyor: EYT Destek Kredisi Hazırlandı!

    Neredeyse 2,5 milyon insanın EYT’den faydalanarak emekli olması, bankalardaki rekabet ortamını artırdı. Bir yandan...

    4 Banka Müfettiş Yardımcısı Alımı Yapıyor!

    2023 yılı güncel banka iş ilanları arasında yer alan duyurulara göre 4 banka Müfettiş...