Ana SayfaEkonomiİnovasyonda Kadın Projesi Eğitimleri Başlıyor

İnovasyonda Kadın Projesi Eğitimleri Başlıyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ve TÜBİTAK Marmara Teknokent’in birlikte hazırladıkları İnovasyonda Kadın Projesi’nin bu yıl ikinci gerçekleştirilecek. Proje kapsamında yapılacak Girişimcilik kampı eğitimlerini 3 Ekim’de başlayacağı bildirildi.

Bu yıl ikincisi yapılacak projeye 150 kadının başvurduğu belirtilirken girişimcilik kampı eğitimlerine 30 proje sahibi kadının katıladığı açıklandı. 30 kadını seçecek olan jüri ise TÜBİTAK tarafından belirlenecek. 

Bugün başlayacak İnovasyonda Kadın Projesi kapsamında yapılacak olan girişimcilik kampının 8 Ekim tarihinde sona ereceği bildirildi. Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz, projeyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Yılmaz, kadınların artık bilim, teknoloji gibi alanlarda da olması gerektiğini belirtirken İnovasyon Kadın Projesi ile bunu başarmayı planladıklarını açıkladı. Proje kapsamında kadınlar tarafından bilim üretileceğini dile getiren Yılmaz kadınların gücünün çok daha fazla olduğunu, bunu her alanda göstermeleri gerektiğini ifade etti. KADEM ile birlikte kadınların toplumsal cinsiyet rollerini aşmasının amaçlandığı açıklandı. 

Eğitim Bir Hafta Sürecek

1 hafta sürecek girişimcilik kampı eğitimleri çerçevesinde projeye katılan kadınların proje yönetimi ve uygulaması alanında eğitim alacağı açıklandı. Eğitimin son günlerinde de sektörde yer edinmiş güçlü isimlerin söyleşi yapacağı bildirildi. Söyleşiye katılan isimlere eğitimdeki projelerin tanıtılacağı ifade edilirken bu uygulama ile projelere yatırımcı bulunması ve projelerin hayata geçirilmesi amaçlanıyor.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz girişimcilik kampı eğitimi sonunda jüri tarafından 5 projenin seçileceğini ve bu kişilere ödül verileceğini açıkladı. 5 proje sahibi kadına  para ödülünün verileceği ve bu paranın da 25 bin Türk lirası değerinde olacağı belirtildi. Yılmaz, proje eğitimini kazanan kişilere aynı zamanda çeşitli devlet kurumlarından da fon sağlanacağını ve bu şekilde proje sahiplerine projelerini hayata geçirmeleri için bir şans sunulacağını belirtti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.