Ana SayfaEkonomiÖzel Sektör Maaşları 2017’de Artacak

Özel Sektör Maaşları 2017’de Artacak

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Korn Ferry Hay Group şirketinin  yaptığı araştırma ile Türkiye’de özel sektörde çalışanların 2017 yılında alacakları maaşlar belli oldu. Araştırmaya göre 2017 yılında özel sektör maaşlarında yüzde 9 oranında zam olacak. Yönetim ve insan kaynakları danışmanlığı yapan Korn Ferry Hay Group isimli şirket araştırmayı yürütmek için 52 farklı sektörden bin 572 şirketin insan kaynakları yöneticisiyle yüz yüze görüşme yaptı. Şirket yaptığı görüşmeler sonrası “2016 Ücret ve Yan Haklar Araştırmaları” isimli raporu hazırladı.

“2016 Ücret ve Yan Haklar Araştırmaları” raporuna göre özel sektörde çalışanlar 2017’de yüzde 9 zam alacak. Türkiye’de özel sektörde bulunan yerli şirketlerde de bu oranda bir zamın yapılacağı belirtildi. Türkiye’de iş gücü yatırımında öne çıkan şirketlerin de çalışanlarına yüzde 9 zam yapacağı açıklandı. Araştırma sonuçlarına göre Türkiye’de özel sektörde yer alan kurumlar zam yaparken asgari ücret artışı ve enflasyon oran beklentisi gibi etkenleri dikkate alıyor.

En Çok Zam Çağrı Merkezlerinde Yapılacak

“2016 Ücret ve Yan Haklar Araştırmaları” raporuna göre en çok zam çağrı merkezlerinde çalışanlara yapılacak. Çağrı merkezi sektöründe 2017 yılında yüzde 12,2 oranında zam yapılacak. Raporda en az zam yapılacak sektör ise Yatırım ve finansal kiralalama sektörü oldu. Yatırım ve finansal kiralama sektöründe önümüzdeki yıl yüzde 7,8 oranında zam yapılacağı belirtildi. 

Korn Ferry Hay Group Bilgi Hizmetleri Müdürü Ersin Yıldırım yapılan “2016 Ücret ve Yan Haklar Araştırmaları” ile ilgili olarak 2017 yılında yapılacak yüzde 9 oranında olan zammın Türkiye’nin gelecekte büyümeyi amaçladığını ortaya koyduğunu dile getirdi. 

Korn Ferry Hay Group Bilgi Hizmetleri Müdürü Ersin Yıldırım çalışanları daha çok teşvik etmek ve yetenekli çalışanları da şirkette tutmak için yapılan zamların önemli bir etken olduğunu dile getirdi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.