Ana SayfaEkonomiKilosu 50 TL Olan Peynir Sadece Türkiye'de

Kilosu 50 TL Olan Peynir Sadece Türkiye’de

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ülkemizde Karaman’da üretilen ve yerin tam 36 metre altında korunan bu peynir için açıklamalar gelmeye başladı. Dünyada sadece Türkiye’de ve Ayrancı ilçesine bağlı konumda yer alan Üçharman Köyü’nde üretilen bu peynirin satış fiyatı ise; 45 TL ile 50 TL arasında değişiklik gösteriyor.

 

Üçharman Köyü’nde doğal yöntemler kullanılarak üretimi yapılan Divle Ovluk Peyniri için ilk incelemeler yapılmaya başlandı. Yapılan incelemelere Fransa Ulusal Hayvancılık Araştırma  Enstitüsü kapsamında görev alan uzmanlar katılım sağladı. Divle Obruk Peyniri’ni inceleyen uzmanlar dünyada bir ilk olduğunu da söylemeyi ihmal etmedi.

TÜRK ROKFORU İŞ BAŞINDA

Karaman’da bulunan Ayrancı ilçesindeki en eski yerleşim alanları arasında sırasını koruyan Üçharman Köyü’nün temel geçim kaynağı hayvancılık olsa da bu bölgede hayvancılık ileri seviyeye gelmiş durumda. Üçharman Köyü’nün eski adı Divle olduğu için koyun ya da keçi sütünden yapılan bu nadide peynire de eski yerleşim adlarını vermişler. Sütten üretimi sağlanan peynir daha sonra mağarada korunuyor. Dünya çapında en iyi kaliteye sahip olan bu peynirin lakabı ise; Türk rokforu şeklinde biliniyor.

KOYUN SÜTÜNDEN YAPILIYOR

Dünyada sadece ülkemizde üretimi yapılan bu peynir hakkındaki bilgilendirmeyi Üçharman Köyü’nün Muhtarı olan Cenan  Kütahyalı verdi. Cenan Kütahyalı Fransız uzmanlara bilgilendirme yaparak bu peynirin üretimine Nisan ve Mayıs ayı ile birlikte başlandığını söyledi. Peynirin yapımında koyun ve keçi sütünün kullanıldığını söyleyen muhtar mayalama işleminden sonra peynir kıvamına geldiğini anlattı.

4 AYDA HAZIR HALE GELEN DÜNYANIN EŞSİZ PEYNİRİ

Peynirin yapım aşamasını anlatmaya devam eden muhtar sözlerine; “Peynir kıvamına gelen ürünü keselere koyuyoruz. Sonrasında keselerde suyunun akması için bekletiyoruz ve ovalama işlemini gerçekleştiriyoruz. Ovalanan peyniri kuzu ve oğlak derisine basıyoruz ve sonrasında da mağaraya koyuyoruz. Peynir bu yüzden en özel peynirlerdendir. Yerin 36 metre altına koyduğumuz peynirin olum süreci 3 ile 4 ay arasında değişiklik göstermektedir. Ekim ayında satışa başlıyoruz. 2016 Ekim itibari ile Divle Obruk Peyniri kilosunun 45 ile 50 TL arasında değişiklik göstereceğini söyleyebiliriz.” Diyerek konuşmasını tamamladı.

 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.