Ana SayfaEkonomiEl Süpürgesi Satmaktan Vazgeçmiyor

El Süpürgesi Satmaktan Vazgeçmiyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bir zamanların en çok kullanılan ve evlerin vazgeçilmezi konumunda olan ev süpürgeleri eski değerini yitirse de Bartın’da hala direnmeye devam ediyor. 50 yılı aşkın süreden beri el süpürgesi yapıp aynı zamanda da satan usta, çıkan teknolojiye rağmen el süpürgesi satışından vazgeçmiyor.

EL SÜPÜRGELERİ 3 TL’DEN SATILIYOR

 

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte artık el emeği ile yapılan ve satılan birçok eşya da yok olmaya başladı. Bu eşyalar arasında el süpürgesi de yer alıyor. Eşyalar yok olunca meslekler de eriyip gidiyor ancak; Bartın’da yaşayan 50 yıllık el süpürgesi ustası yılmamaya devam ediyor. Bartın’da yaşayan el süpürgesi ustalarından olan Muammer Aydın babadan gelen mesleği icra etmek için elinden geleni yapıyor ve zorlu hayat koşullarına da yılmamaya devam ediyor. Muammer Aydın yaptığı el süpürgelerini uzunluklarına göre 3 TL’den başlayıp 8 TL’ye kadar satabiliyor. Muammer Aydın konu ile ilgili açıklamalarda bulunarak şu sözleri söyledi: “50 yıldan beri el süpürgesi yapıyorum ve satıyorum. Bu benim baba mesleğim. Teknoloji gelişmeye başlayınca ne yazık ki satışlarımız durma noktasına geldi. Yine de ek gelir sağlamak amacı ile Türk kültüründe yer alan el süpürgelerini satmaya devam ediyorum.” dedi.

BABA MESLEĞİMİ SEVEREK YAPIYORUM

Muammer Aydın el süpürgesinin yapımı ile ilgili detaylara da değinmeyi ihmal etmedi. Süpürge otundan yaptıklarını ve sırayla işlemlerden geçtiğini ve en son da bağladıklarını söyledi. Elektrik süpürgesi çıkana kadar ev temizlemede kullanıldığını söyleyen satıcı Muammer Aydın, artık el süpürgelerinin balkon ya da bahçe temizlemek için kullanıldığını ve kültürümüzde yer alan el süpürgelere olan ilginin azalarak da olsa devam ettiğini söyledi. Bu nedenle de kendisinin babasından aldığı mesleği severek icra ettiğinin altını çizerek konuşmasını tamamladı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.