Ana SayfaKredilerHSBC Ev Kredisi Faiz Oranını 1’in Altına Çekti!

HSBC Ev Kredisi Faiz Oranını 1’in Altına Çekti!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye’de konut sektörü en hızlı büyüyen sektörler arasında başı çekmektedir. İnşaat sektörünün lokomotif görevi yaptığı ülkemizde, bunu dikkate alan bankalar konut kredilerinde uygun faiz imkanı sunmak için rekabet halindeler. HSBC’de bu rekabete mortgage(konut kredisi) faiz oranlarını yüzde 1’in altına çekerek dahil oldu.

HSBC 5 yıla kadar olan konut kredilerinde faiz oranlarını 0,99 seviyesine indirdi. 60 ay vadeye kadar geçerli olacak bu oran, vade uzadıkça artış göstermektedir. Banka 60-120 ay (5-10 yıl) arası vadedeki faiz oranını 1,06 olarak tayin etmiş durumdadır. Vade süresine bağlı olmaksızın konut kredisi için kredi tahsis ücreti yüzde 5 olarak belirlenmiştir. Kullanılan kredinin süre ve miktarı tahsis ücretinde herhangi bir artış ya da azalışa sebebiyet vermemektedir.

Kampanya kapsamında 165 Türk Lirası ipotek tesis ücreti mevcuttur. Ayrıca 600 Türk Lirası Ekspertiz ücreti de müşteri yükümlülükleri arasındadır. Ekspertiz ücreti konutun metrekaresine, lokasyonuna ve tipine göre farklılık arz edebilmektedir.

Başvuru Sırasında Gereken Belgeler

Banka tarafından bu krediye başvurmak için istenilen belgeler şu şekilde belirtilmiştir.

Kimlik belgesi (Türk uyruklu gerçek kişiler için, T.C. Nüfus Cüzdanı, T.C. Sürücü Belgesi veya Pasaport, yabancı uyruklu gerçek kişiler için Pasaport ve Oturma İzni Belgesi).

Gelir belgesi (Ücretli çalışanlar için son aya ait maaş bordrosu, maaş bordrosu firma antetli kağıdına düzenlenmiş ise firmanın imza sirküleri, serbest meslek sahipleri için vergi levhası).

Serbest meslek/işletme sahiplerinden ticaret sicil gazetesi.

Başvuru formunda belirtilen ev adresine ait, son dönem elektrik, su, doğalgaz veya telefon/cep telefonu faturasının aslı (Faturalar, kişinin kendi adına düzenlenmiş olmalıdır.)

Son aya ait SGK bildirgesi.

Talep edilen kredi koşullarına göre ek belgeler ve teminatlar istenebilir. Banka tarafından ekstra kefil istenmesi durumunda aynı belgeler kefiliniz için de geçerlidir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.