Ana SayfaGündemYurt İçi Piyasaları TCMB Faiz Kararına Odaklandı!

Yurt İçi Piyasaları TCMB Faiz Kararına Odaklandı!

Küresel piyasalarda belirsizlikler nedeniyle negatif seyir devam ederken, yurt içinde gözler TCMB faiz kararı ve para politikasına çevrildi.

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası toplantısından sonra süregelen belirsizlikler sebebiyle negatif bir seyir izlenirken, yurt içi piyasalarında da gözler İngiltere ve TCMB faiz kararına çevrildi.

FED, Dün İtibariyle Faiz Kararını Açıkladı

FED, Dün İtibariyle Faiz Kararını Açıkladı
FED, Dün İtibariyle Faiz Kararını Açıkladı

FED, ülkede 3 bankanın iflas etmesi ve piyasalardaki beklentileri alt üst etmesi sürecinden sonra dün para politikası kararını açıkladı.

Açıklamalarında politika faizini beklendiği üzere 25 baz puan artırdığını duyuran FED, son 16 senenin en yüksek düzeyi olan 4,75-5 aralığına ulaştırdı.

Konuyla alakalı olarak açıklamalarda bulunan FED, ABD bankacılık sisteminin dayanıklı ve sağlam olduğunu ifade ederek, son gelişmelerin hane halkıyla işletmeler açısından daha sıkı kredi şartları altında sonuçlanmasının mümkün olduğunu belirtti. Ayrıca ekonomik faaliyet, işe alım ve enflasyon üzerinde baskı oluşturma gibi durumların da muhtemel olduğunu ekledi.

Ekonomiyle alakalı tahminlerinden de bahseden banka, federal fon oranına yönelik tahminlerinde bu değişiklik yapmadı. FED, federal fon oranıyla alakalı tahminlerini 2023 yılı için %51,1’de bıraktı ve gelecek yıl içinse %4,1’den %4,3’e çıkardı.

Yurt İçi Piyasalarında TCMB Faiz Kararı Takip Edilecek!

Yurt içi piyasalarında dün alış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul BIST100 endeksi, günün kapanışını önceki güne kıyasla %1,92 artışla kapattı.

Bugün ise piyasalardaki tüm gözler TCMB faiz kararına çevrilirken, basın organları tarafından düzenlenen beklenti anketine katılım sağlayan birçok ekonomist, bankanın politika faizini sabit tutmasını bekliyor.

Dolar/TL paritesi dün %0,1 oranında artış kaydederek 19,0440 dolar seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Bugün ise bankalararası piyasaların açılışında 19,0430 dolar seviyesinden işlem görmeye başladı.

Analistler, bugün BoE ve TCMB faiz kararıyla beraber ABD’deki yeni konut satışları, işsizlik maaşı başvuru oranları gibi çeşitli gündem verilerini de yakından takip edecek. Ayrıca analistler BIST100 endeksinin 4 bin 900 ve 5 bin seviyelerinin destek, 5 bin 80 seviyesinin de direnç seviyesi olduğunu belirtti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.