Ana SayfaEkonomiTarımsal Borçlar Erteleniyor

Tarımsal Borçlar Erteleniyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Son zamanlarda özellikle Karadeniz Bölgesi’nde yaşanan sel ve toprak kayması gibi doğal afetlerden dolayı zarar gören çiftçilere devletten müjde geldi. Doğal afetlerden zarar gören çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi kooperatiflerine olan borçları için Bakanlar Kurulu erteleme kararı aldı.

Geçtiğimiz ay sele teslim olan Zonguldak başta olmak üzere diğer illerimizdeki çiftçilerin de borçları karar kapsamında ertelenecek. Bakanlar Kurulu’nun aldığı bu karar ile devletimiz tarafından; meydana gelen afetler neticesinde zararı olan çiftçilerimize önemli bir olanak sağlanmıştır.

Doğal afetlerden zarar gören çiftçilere ve besicilere yönelik Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar Resmi Gazetede şu şekilde yer aldı. “Doğal afetlere maruz kalan ve bu afetler sebebi ile ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları zarar gören: Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının kayıt sistemlerine kayıtlı, üretim faaliyetlerine devam eden gerçek veya tüzel kişi üreticilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan evvelki düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararları kapsamındaki kredi borçlarının ertelenmesi yapılacaktır.”

Son Tarih Kasım Sonu!

Bakanlar Kurulu Kararı gereği borçlarını erteletmek isteyen çiftçiler ve besiciler; borçlu oldukları kuruma ve bulundukları ilin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne başvurmalıdırlar. Borçların ertelenmesi bağlamında her ilin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hasar Tespit Komisyonu bir “son başvuru” tarihi belirlemiştir. Çiftçilerin ve besicilerin mağduriyet yaşamamaları için illerinde bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile irtibata geçerek bu tarihi öğrenmeleri ve bu tarihten önce başvurularını gerçekleştirmeleri önem arz etmektedir.

En Az Yüzde 30 Hasar Görmüş Olmalı

Bakanlar Kurulu kararı kapsamında “borç erteleme” isteyecek çiftçi ve besicinin doğal afetler neticesinde gördüğü zararın en az yüzde 30 seviyesinde gerçekleştiği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hasar Tespit Komisyonu tarafından belirlenmelidir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.