Ana SayfaGündemEYT’yi Kaçıranlara Kısmi Emeklilik Müjdesi!

EYT’yi Kaçıranlara Kısmi Emeklilik Müjdesi!

EYT’nin yasalaşmasının ardından düzenleme kapsamında emekli olanlar ilk aylıklarını çekmeye başladı. EYT’yi ucu ucuna kaçıranlar içinse düzenlemeden yararlanabilmesi için kısmi emeklilik formülü masaya yatırıldı.

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

EYT düzenlemesinin yasalaşmasının ardından bu düzenleme kapsamında emekli olanlar ilk aylıklarını ve bayram ikramiyesini çekmeye başladı. Küçük bir fark sebebiyle EYT ile emekli olmayanalar için düzenlemeden faydalanabilmeleri adına kısmi emeklilik formülü gündeme getirildi.

Konuyla alakalı olarak basında yer alan haberlere göre EYT çerçevesinde primi yeterli olmadığından emekli olamayan binlerce insan için çeşitli alternatifler bulunuyor.

İlerleyen süreçlerde emeklilik yaşının özellikle de kadınlardaki çocuk sayısına göre esnetilmesi, esnafın emekli olması için gerekli olan prim gün sayısının düşürülmesi gibi çeşitli yeni düzenlemeler yapılmış olacak.

İş Kanunu ile Sosyal Sigortalar Kanunu’na göre EYT kapsamında olup primi yeterli olmayanlar kısmi emeklilik fırsatından faydalanabilecek.  Bu düzenlemeyle 15 yıl çalışan ve 3600 prim gün sayısını tamamlayanlar emekli olabilecek.

Kısmi Emeklilik için Aranan Şartlar Neler?

Kısmi Emeklilik için Aranan Şartlar Neler?
Kısmi Emeklilik için Aranan Şartlar Neler?

Kısmi emeklilik, belli bir yaşa ulaşmasına rağmen prim gün sayısını tamamlamayan sigortalılara yaş açısından emeklilik hakkı tanıyacak olan bir düzenlemedir. Yaş haddi, işe başlama tarihi ve çalışılan pozisyona bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Bu doğrultuda 15 Nisan 1999’dan önce sigorta başlangıcı olanlar 15 sene, 3600 günü tamamlayıp 50-60 yaş aralığına ulaştığında emekli olma şansına sahip olacak. Diğer yandan söz konusu tarihten sonra işe bağlayan sigortalılarınsa 4500 günü tamamlaması gerekecek.

Yaşlılık Toptan Ödemesi Şartları

Sosyal Güvenlik Kurumu’na ödenen primler emekli olmak ve aylık bağlanması için yeterli olmadığında yaşlılık toptan ödemesi sayesinde primler iade alınabilmektedir.

EYT’yi küçük bir zaman dilimiyle kaybedenler açısından adeta müjde niteliği taşıyan bu haber, birçok emekli adayı için soru işareti oldu. Bu gibi düzenlemelerden faydalanabilmek için kadınların 58, erkeklerin 60 yaşını doldurması gerekiyor. Mesela, 7 bin prime sahip olan 60 yaşında emekli olacak bir erkek, yalnızca 2 bin prim gün sayısı olduğunda bunu geri iade alabilecek.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.