Ana SayfaGündemEnflasyon Verileri Açıklandı: Emekli ve Memur Zammı Ne Kadar Olacak?

Enflasyon Verileri Açıklandı: Emekli ve Memur Zammı Ne Kadar Olacak?

Nisan ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından gözler emekli ve memur zammının ne kadar olacağına çevrildi.

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Enflasyon farkı birçok emekli memuru yakından ilgilendiren konular arasında yer alıyor. Bugün açıklanan Nisan ayı verilere göre 4 aylık enflasyon farklı %15,21 olarak gerçekleşirken, emekli ve memur zammının ne kadar olacağıysa soru işareti olarak karşımıza çıkıyor.

Enflasyon verileri hem memurların hem de emeklilerin yakından takip ettiği bir konu. Peki emekli ve memur zammı ne kadar olacak? TÜİK tarafından bugün açıklanan veriler, memur ve emeklilerin bu sorusuna yanıt veriyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre geçtiğimiz ay Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) %2,39 oranında artış gösterirken, yıllık bazda %43,68 olarak gerçekleşti. 2023 yılının ilk çeyreğindeyse %15,21 olan enflasyon verileri, milyonlarca emekli ve memurun maaşına uygulanacak zam açısından önem taşıyor.

Emekli ve Memur Zammı Ne Kadar Yansıtılacak?

Emekli ve Memur Zammı Ne Kadar Yansıtılacak?
Emekli ve Memur Zammı Ne Kadar Yansıtılacak?

Memur ve emeklilerin aylıklarına uygulanan zam, her yıl iki defa toplu sözleşmeye ek olarak 6 aylık enflasyon farkına göre belirleniyor. Hatırlanacağı üzere memurlar için yılın ilk 6 ayında %8 sözleşme zammı belirlenmişti. Bu oranı aşan fark kadar memur aylıkları için ek enflasyon farkı uygulanacak. İlk 4 ayın verilerine bakıldığındaysa memur ve memur emeklileri için minimum %7,21’lik enflasyon farkı olanağı doğdu.

SSK ve Bağ-Kur Emekli Zammı Ne Kadar Olacak?

SSK ve Bağ-Kur emeklileri de 6 ayda bir olacak şekilde zam alırken, emeklilerin zammı da 6 aylık enflasyon verileri doğrultusunda belirleniyor. 4 aylık veriler göz önünde bulundurulduğunda SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin de zam oranı şimdiden %15,21’e ulaşmış gibi görünüyor.

6 Aylık Enflasyon Farkı Temmuz’da Açıklanacak!

Yılın ilk 6 ayını kapsayan sürece ait enflasyon verileri sayesinde 6 aylık enflasyon farkı tespit edilecek. Haziran ayına ait enflasyon verilerinin Temmuz’un ilk haftasında açıklanması beklenirken, bu tarihten sonra memur ve emekli zam oranı da belirlenmiş olacak.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.