Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan, En Düşük Memur Maaşını Müjdeledi!  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, En Düşük Memur Maaşını Müjdeledi!  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yaptığı açıklamasında memurlara müjde verdi ve en düşük memur maaşının 22 bin TL seviyesine çıkarılacağını söyledi.

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Memur maaşlarına uygulanacak olan zam, son günlerde gündemi meşgul eden konular arasında yer alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya ilişkin önemli bir açıklamada bulunarak en düşük memur maaşı için memnun edecek düzeyde iyileştirme yapılacağından bahsetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yaptığı açıklamasında yasalara göre memur maaşlarının altı ayda bir olmak üzere Ocak ve Temmuz’da düzenlendiğini, memura uygulanan maaş farkına ek olarak refah payını kendilerinin getirdiği hatırlattı. Daha öncesinde böyle bir uygulamanın olmadığını, yıl başında kamu çalışanlarının maaşına %13,5 refah payı ekleyerek %30 zam yaptıklarını da söyledi. Bu sayede 2002 yılında 392 TL en düşük memur maaşını yüzde 136 artırarak 12 bin TL’ye çıkardıklarını anlattı.  

En Düşük Memur Maaşı 22 Bin TL Olacak

En Düşük Memur Maaşı 22 Bin TL Olacak
En Düşük Memur Maaşı 22 Bin TL Olacak

Bugünkü açıklamasındaysa Erdoğan, en düşük memur maaşının 22 bin TL’ye çıkarılacağını duyurdu. Açıklamalarında refah payı artışını kendilerinin belirlediğini söyleyen Erdoğan, en düşük memur maaşını en düşük kamu işçisi maaşının altında bırakmayacak şekilde düzenleyeceklerini söyledi. En düşük maaşın 22 bin TL seviyesine çıkarılacağını da ekledi.

Açıklamalarını Hak-İş Genel Kurulu’nda yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücretle alakalı da bazı açıklamalarda bulundu. Göreve geldiklerinde asgari ücretin 124 dolar olduğunu hatırlatan Erdoğan, bugün 440 dolar olduğunu söyledi. 2002 yılında benzinin litre fiyatının 1,5 TL olduğunu, asgari ücretle 110 litre benzin alındığını, şimdilerdeyse 410 litre benzin alındığını da belirtti.

Zam Oranı Minimum Yüzde 50 Olabilir

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin de katılmış olduğu canlı yayın programında konuya ilişkin bazı açıklamalarda bulundu. Söz konusu açıklamalarında Zengin, en düşük memur maaşı için uygulanacak olan zammın diğer meslek gruplarında da kademeli olarak gerçekleştirileceğini duyurdu. Bütün kamu çalışanları için yapılacak olan zam oranının en az yüzde 50 olacağı yönündeki tahmininden de bahsetti.  

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.