Ana SayfaGündemBankalar Nakit Avans Limitlerini Azaltıyor!

Bankalar Nakit Avans Limitlerini Azaltıyor!

Bankalar, bireysel müşterilerinin en az faiz oranlı borçlanma kanalı olan nakit avans kullanma konusunda yeni bir değişikliğe gidiyor. Elde edilen bilgilere göre nakit avans limitleri düşürülüyor.

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankalar, bireysel müşterilerinin minimum faiz oranıyla borçlanma kanalı olarak tercih ettiği nakit avans konusunda nakit limiti ve vadeyi daraltacak adımlar atıyor. Kredi kartından nakit avans çekim maliyetleri, aylık olarak %1,36 oranla en düşük TL bazında en düşük borçlanmayı sağladığından son zamanlarda bireysel talebin en önemli borçlanma kanalı haline dönüşmüştü.

Bazı bankalar, yarın gerçekleştirilecek olan seçimin öncesinde, diğer krediler için getirilen sınırlamalar sebebiyle tüketiciler açısından en uygun ve yaygın hale gelen TL borçlanma kanalı kredi kartı nakit avans olarak çekilebilecek miktar ve vade sayısını gözle görülür şekilde daraltmaya başladı.

Nakit Avans Talep Gören Bir Kanal Oldu

Nakit Avans Talep Gören Bir Kanal Oldu
Nakit Avans Talep Gören Bir Kanal Oldu

Kredi kartı aracılığıyla nakit ihtiyacını tek çekim ya da taksitli olarak karşılayan tüketiciler için uygulanan faiz oranı, aylık TL bazında %1,36 civarındaydı. Böylelikle bu yöntem, en uygun şartlar altında borçlanmayı ve nakit ihtiyacını karşılamayı sağladığından bireysel müşteriler arasında en çok talep gören borçlanma kanalı haline dönüştü.

Bir dönem %85’e ulaşan enflasyona nazaran yıllık olarak %20 gibi son derece düşük bir faiz oranıyla borçlanma olanağı sunan bu alan, seçime sayılı saatler kala daha fazla talep görmeye başladı.

Diğer yandan %1,36 faiz oranıyla aylık borçlanma gerçekleştirebilen avans kullanımına karşılık, çeşitli bankalarda bireysel olarak kredi kullanım aylık faiz oranı %4’e kadar çıkıyor.

Vade Sayısı 6 Aya Düşürülüyor

Kredi kartı limitine kıyasla yükseliş gösteren borçlanma miktarı, şimdilerde kredi kartı limitinden bağımsız olarak aşağı çekiliyor. Aynı zamanda 12 ay olan vade sayısı da 6 aya kadar düşürülüyor.

İnsanlar Elinde Nakit Bulundurmak İstiyor

Konuyla alakalı olarak açıklamalarda bulunan bir bankacılık kaynağı, artan bu talebin, insanların seçim belirsizliği sebebiyle elinde nakit para bulundurmak istediğinden kaynaklandığını ifade etti. Bu doğrultuda dolar ve altına büyük bir rağbet olduğunu, çünkü bu kanallardaki maliyetlerin daha düşük olduğunu söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.