Ana SayfaEkonomiİstanbul’da Konut Altından Çok Kazandırıyor!

İstanbul’da Konut Altından Çok Kazandırıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

    Evvelden beri söylenegelen bir söz vardır hani; “İstanbul’un taşı- toprağı altındır” diye, işte tam da bu sözün gerçek olduğu dönemlerden geçiyoruz. Zira İstanbul’da ev metrekare fiyatlarında görülen artış, altında gerçekleşen artışı kat be kat geçti.

    Dillere pelesenk olan “İstanbul’un taşı toprağı altındır” sözünün gerçekte karşılığının olduğunu yakinen gözlemlemekteyiz. İstanbul’da konut metrekare fiyatları son bir yılda yüzde 10 ile yüzde 40 arasında artış gösterdi.

    Üsküdar Uçtu!

    İstanbul’da birbiri ardına hayata geçirilen devasa projelerle bağlantılı olarak konut fiyatlarında hızlı bir tırmanış gerçekleşti. Özellikle metro bağlantılarının tamamlandığı ilçelerde konut metrekare fiyat artışları tavan yaptı. Bu alanda Üsküdar adeta uçuşa geçerek en fazla değer kazanan ilçe konumuna yerleşti.

    İstanbul’da son bir yılda markalı sıfır konutlarda metrekare fiyatında gerçekleşen yüzde 40’a yakın artış oranıyla Üsküdar liderliği kimseye kaptırmadı. Üsküdar’ı ortalama yüzde 35 oranla Bakırköy ilçesi takip etti.  Ataşehir’de yüzde 30’u bulan metrekare artış oranları gerçekleşirken, Zeytinburnu ilçesi de yüzde 25’e varan değer artışıyla dikkat çekti. Bu ilçeleri takip eden Kartal’da da yaklaşık yüzde 20 oranında artışlar olduğu gözlemlendi.

    Kartal’da Metrekare Fiyatı 5 Bin Türk Lirası

    Konut fiyatları en çok artış gösteren 5. İlçe olan Kartal’da metrekare fiyatları 5 bin Türk Lirası seviyelerindedir. Bu meblağ geçen sene yaklaşık 4.250 Türk Lirası düzeyindeydi. Zeytinburnu’nda geçen yıl 4-12 bin Türk Lirası bandında değişen metrekare fiyatları, bu yıl 5-15 bin seviyelerine tırmanmış durumdadır. Ataşehir ilçesinde 2015 yılında 6 bin Türk Lirası düzeyinde olan metrekare fiyatları, bu sene 7.500 Türk Lirasını bulmuş durumda.

    Geçen yıla göre en çok artış gösteren 2. ilçe konumunda olan Bakırköy’de ise 7 bin Türk Lirası olan konut metrekare fiyatları büyük bir sıçrayışla 9 bin Türk Lirası noktasına gelmiştir. Bu alanda rekor kıran Üsküdar’da metrekare fiyatları 7.500 Türk Lirasından 10.000 Türk Lirası noktasına gelerek geçtiğimiz yıl bu ilçeden ev alan vatandaşların yüzünü güldürmüş durumdadır. 

    Orhan Babaeski
    Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
    Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

    Merak ettiklerini sormak için:

    Yorum alanını doldurun.
    Lütfen adınızı buraya yazın

    Aramıza Katılın

    48,216BeğenenlerBeğen
    11,397TakipçilerTakip Et
    63TakipçilerTakip Et
    2,250TakipçilerTakip Et
    0AboneAbone Ol

    Halkbank Personel Alımları Yapıyor!

    Türkiye’nin en önemli finans kuruluşlarından olan Halkbank, yayımlamış olduğu banka iş ilanları ile personel...

    Merkez Bankası Yüksek Kur Talebinde Bulundu!

    Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), sektörde faaliyet gösteren bankalardan yüksek kur talebinde bulundu. Elde...

    Vakıfbank Personel Alımları Yapıyor!

    Türkiye’nin devlet destekli ve en eski bankalarından olan Vakıfbank, yayımlamış olduğu yeni ilanlarla banka...

    Garanti BBVA Staj Başvuruları Başladı

    Garanti BBVA’nın yaptığı banka iş ilanları duyurusunda üniversite öğrencilerine staj imkanı sağlayan programdan bahsedildi.Garanti...

    Taşıt Kredisi Şartları Nelerdir?

    Taşıt Kredisi Nedir?Taşıt kredisi, bireysel müşterilere taşıt alımı için sağlanan bir tür tüketici kredisi...

    QNB Finansbank Lise Mezunu Alım Yapıyor

    İlk Türk bankası olması ve yurtdışındaki piyasalar tarafından da kendisine duyulan güvenden dolayı her...