Ana SayfaGündemBankaların Kredi Kartı Nakit Avans Tartışmaları Sürüyor!

Bankaların Kredi Kartı Nakit Avans Tartışmaları Sürüyor!

Merkez Bankası kredi kartı nakit avans kullanımına yönelik kısıtlamayı kaldırdı. Fakat finans piyasasında bu ürüne ilişkin tartışmalar devam ederken, bankalar nakit avansın eskisi kadar kullanılmayacağını düşünüyor.

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Merkez Bankası kredi kartı nakit avans kullanımına yönelik kısıtlamayı kaldırdı. Fakat finans piyasasında bu ürüne ilişkin tartışmalar devam ediyor.

Merkez Bankası, en uygun koşullar altında bireysel borçlanma imkânı sunan kredi kartı nakit avans kullanımlarına getirilen kısıtlamayı kaldırdı. Buna karşın TCMB’nin bu kararından önce kısıtlama getiren bankalar, bu kredi ürününün eskisi kadar kullanılmayacağını düşünüyor.

En Yaygın Kullanılan Ürün Olarak Biliniyor

En Yaygın Kullanılan Ürün Olarak Biliniyor
En Yaygın Kullanılan Ürün Olarak Biliniyor

Kurumsal ve bireysel müşteriler, yüksek enflasyonun devam etmesine rağmen kredi kartı aracılığıyla %20’nin altında çok daha uygun koşullarla borçlanma şansına sahiptir. Kredi kartı nakit avans kullanımı, ağırlıklı olarak ucuz borçlanma olanağı sağladığından seçim öncesinde en yaygın kullanılan kredi ürünleri arasında yer alıyordu.

Finans piyasasında pek çok farklı banka, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilen seçimin ilk turundan 1 hafta önce nakit avans limitlerini düşürmeye ve vade süresini kısa tutmaya başlamıştı.

Geçtiğimiz hafta ise Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), bireysel kredi kartı aracılığıyla belli bir limitin üstünde gerçekleştirilen nakit avans kullanımını ve ziynet harcamalarının büyük bir kısmının %30 oranında menkul kıymet tesisine tabi tutulmasına karar verdi. Fakat alınan bu karar, gelen büyük tepkiler sebebiyle birkaç gün sonra kaldırıldı.

Bankalar Kredi Kartı Nakit Avans Kullanımına Karşı Temkinli

TCMB tarafından bu kararın 2 gün içerisinde uygulamaya sokulması ve 19 Mayıs günü geri kaldırılması gerek finans piyasaları ve sosyal medya gerekse sosyal medyada büyük tepki topladı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın kısıtlama kararını kaldırmasına rağmen bugün birçok banka, nakit avans kullanımının eskisi kadar yaygın kullanılmasının mümkün olmayacağını düşünüyor.  

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.