Ana SayfaGündemToplu Taşımada Kredi Kartı

Toplu Taşımada Kredi Kartı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Mastercard arasında imzalanan anlaşma ile kent kartı bulunmayan vatandaşların artık toplu taşıma araçlarına kredi kartıyla seyahat edebilecekleri açıklandı. Türkiye’de ilk kez uygulanacak bu projede vatandaşların daha hızlı ve güvenli olarak toplu taşıma araçlarını kullanması önemseniyor.

Mersin ilimizde yapılan bir toplantıda projenin uygulaması yapılırken, ilk denemesi de yapıldı. Toplantıda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mastercard Türkiye ve Azerbaycan Genel Müdürü Yasemin Bedir, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama Şube Müdürü Yakup Kurt ile kurumdaki bazı yetkililer birleşti. Genel Müdür Yasemin Bedir ve Ulaşım Planlama Şube Müdürü Yakup Kurt’un tanıtımlarının sonrasında konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, toplu taşıma araçlarında hala devam eden bir kent kart uygulamaları olduğunu belirtti. Kent kart uygulamasını sürdüren firma ile Mastercard arasında imzalanan protokol ile vatandaşlara çok yönlü kolaylıklar sağlandığını belirten Başkan, “Bundan sonra kredi kartı olanlar yanında kent kart olmasa dahi kredi kartları ya da mobil cüzdanlarıyla otobüsteki okuyuculara okutarak ödemelerini yapabileceklerdir. Ayrıca haftanın belirli günlerinde tüm otobüs hatlarında ücretsiz ulaşım hizmeti de sağlanacaktır. Mersinli vatandaşlarımız tıpkı Chicago, Londra gibi dünyanın büyük kentlerinde olduğu gibi artık toplu taşıma hizmetlerinde kredi kartını rahatça kullanabileceklerdir” diye konuşmasında belirtti.

“Proje Ülkemizde İlk Kez Uygulanacak”

Bu uygulamanın Türkiye’de bir ilk olacağını vurgulayan Belediye Başkanı Kocamaz, “Vatandaşı kent kart ile uğraşma zahmetinden kurtaran, ayrıca ödeme işlemini daha seri ve bir o kadar da güvenli kılan bu proje dünyanın çok az ülkesinde, kentinde gerçekleştirilmektedir. Ülkemizde de ilk defa Mersin ilinde uygulama şansı bulacaktır. Türkiye’de yaygınlaştıktan sonra başka şehirlere seyahat edecek olan Mersinliler gittikleri şehirlerdeki sistemlere yabancılık çekmeme, ceplerindeki kredi kartını toplu taşımalarda kullanabileceklerdir. Turizm cenneti olarak bilinen Mersin’de başka şehir ya da ülkelerden gelen ziyaretçilerimiz de bu uygulama sayesinde toplu taşımada zorluk çekmeden kolayca faydalanabilecektir. Günlük hayatımızı oldukça kolaylaştıracak olan bu uygulamadaki temel amaç şehirdeki toplu taşımayı vatandaşlarımız için en basit ve seri bir hale getirmektir. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak vatandaşlarımızı bu yeni teknoloji ile buluşturuyor olmaktan büyük sevinç ve onur duyuyoruz. Bu çalışmada emeği geçen firma yetkililerine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.