Ana SayfaEkonomiKöprü Değil Darphane

Köprü Değil Darphane

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ülkemizde her geçen gün sayısı artan köprü ve otoyolların kullanım oranı da buna paralel olarak artıyor. Vatandaşların genellikle rahat ulaşım için tercih ettikleri, bazen de mecburiyet sebebiyle geçtikleri yollardan hazineye önemli bir girdi sağlandı.

Yılın Ocak- Eylül dönemini kapsayan ilk 9 aylık süreçte köprüler ve otoyollar adeta darphane gibi çalıştı. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan veriler dikkat çekiyor.

9 Ayda 1 Milyar Türk Lirası Gelir

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere göre, geçtiğimiz ay köprü ve otoyollardan yaklaşık 36 milyon araç geçti. Bu geçişlerden elde edilen gelir 79 milyon Türk Lirası seviyesine ulaştı.

Bu araçlardan yaklaşık 25 milyon 500 bini otoyolları kullandı ve bu araçlardan 63 milyon Türk Lirasına yakın gelir elde edildi.

2 Köprüden 16 Milyon Türk Lirası Gelir

15 Temmuz Şehitler Köprüsü ( eski Boğaziçi Köprüsü) ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden geçtiğimiz ay toplamda geçen araç sarısı ise 10 milyona yaklaştı. Bu araçlardan toplam 16 milyon lira geçiş ücreti alındı.

2016 yılının ilk dokuz ayında köprü ve otoyollardan toplamda 317 milyon 161 bin 361 araç geçti.  Bu araçlardan yekun 905 milyon 180 bin 520 lira kazanç sağlandı. Bu kazancın 683 milyon 233 bin 841 liralık kısmı otoyolları kullanan 215 milyon 954 bin 982 araçtan elde edilirken, 221 milyon 946 bin 679 Türk Lirası ise köprülerden geçiş yapan 101 milyon 206 bin 379 araçtan sağlandı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.