Ana SayfaEkonomiÇiftçiye Müjde: Mazot Parasının Yarısı Devletten

Çiftçiye Müjde: Mazot Parasının Yarısı Devletten

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ülkemizdeki çiftçilerin yıllardır dert yakındıkları ilk unsur mazot pahalılığıdır. Mazotun pahalı olması üretimde girdi maliyetlerini doğrudan etkileyen ilk etmenlerden biridir. Çiftçiye mazotla ilgili müjde nihayet geldi.

Çiftçinin serzenişleri uzun yıllar siyasetçilerinde seçim vaadi konusunu oluşturmuştur. Öyle ki; bir dönem çiftçiye mazotun litresinin 1 lira olması ülke gündeminde yoğunca yer edinmiştir.

Başbakan Binali Yıldırım: Çiftçinin Mazotunun Yarısını Devlet Ödeyecek

“Girişimci Kadın Çiftçiler” ödül töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım çiftçiye nihayet müjdeyi verdi.

Başbakan Binali Yıldırım; “Gübre tarımda maliyeti en fazla artıran unsurdur. İkincisi ise mazottur. Gübrede yaklaşık yüzde 25 indirim sağladık. Şimdi de mazot için bir karar verdik. Çiftçinin kullandığı mazotun yarısı kendinden, yarısı bizden olacak” dedi.

Tarımda bundan sonra havzaya göre üretime destek verileceğinin altını çizen Başbakan Binali Yıldırım; “Şimdiye kadar destekler veriliyordu ama şimdiki destekler daha bilinçli verilecek. Türkiye’deki bütün ilçeler, iller tarım yapılan her yer tek tek masaya yatırıldı. Böylece 941 adet havza ortaya çıktı.

Bu 941 havzada hangi ürünler yetişir? Pamuk, zeytin, arpa, yulaf, yonca, yem bitkileri nerede daha iyi yetişir? Hangi ürün daha çok su ister? Hangisi daha az su ister? Bunları belirleyince iş kolaylaşacak. Bizim için önemli sonuç alacak stratejik 19 ürün belirledik. Bu ürünleri hangi havzalarda daha iyi ve daha az maliyetli yetişiyor diye dağıttık. Örneğin buğday her yerde desteklenecek. Nerede buğday ekerseniz ekin destek alacaksınız. Yem bitkilerini de her yerde destekleyeceğiz. Ama her yerde her ürün desteklenmeyecek. Artık havzaya ve ürüne göre bilinçli destek sağlanacak” dedi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.