Ana SayfaEkonomiTürkiye Vergi Rekabetinde Dünyada 10. Sırayı Aldı

Türkiye Vergi Rekabetinde Dünyada 10. Sırayı Aldı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye vergi açısından rekabette dünyada 10. sırada. 35 ülke arasında yapılan vergisel açıdan rekabet sıralamasında, İngiltere 16, Almanya 20, ABD ise 31. sırada yer alıyor.

Ülkelerin vergi rekabetini ve tarafsızlığını ölçen Uluslararası Vergi Rekabeti Endeksi verileri açıklandı. Uluslararası Vergi Rekabeti Endeksine göre Türkiye birçok gelişmiş ülkeyi geride bırakarak 10. sıraya yerleşti.

Ülkemiz Birçok Avrupa Ülkesini Geride Bıraktı

Türkiye’nin kaydettiği bu ilerleme son yıllarda uyguladığı ekonomi politikalarına bağlanıyor. Bu politikalar arasında vergi oranlarında yapılan indirimler, üretimin ve yatırımın artması için yapılan destekler, istihdama yönelik sağlanan vergi indirimleri, yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik vergi düşüşleri gibi düzenlemeler yer alıyor. Bu düzenlemelerin neticesinde Türkiye vergide rekabetçi ülkeler arasında üst sıralara yerleşmeyi başarmış görünüyor.

Uluslararası Vergi Rekabeti Endeksi verilerine göre en rekabetçi ülke sıralamasında başı çeken ülke Estonya. Estonya’yı takip eden Yeni Zellanda 2. sırada yer alırken, 3. sırada ise Litvanya yer alıyor. Gelişmiş ülkelere bakacak olursak İngiltere 16. sırada, Almanya 20. sırada yer bulurken ABD ise sondan 4. sırada yer alarak 31. oluyor. Listenin sonunda ise Yunanistan, Portekiz, İtalya, Fransa yer alıyor. 10. sıraya yerleşen Türkiye ilerleyen yıllarda ilk 5’te yer bulmayı planlıyor.

İlk 10’da yer alan ülkeler arasında İsviçre, İsveç, Hollanda gibi ülkeler bulunurken; Norveç, Güney Kore gibi ülkeler Türkiye’nin gerisinde kalıyor. Türkiye’nin ekonomik alanda gelişme göstermesi, yatırım ve üretime teşvik, istihdamın artırılması, vergi oranlarındaki düzenlemeler, yurt içi tasarrufların artırılması, ekonomide rekabet gücünün artırılması gibi stratejileri hayat bulmakta. Türkiye bu stratejileri uygulamaya devam ederek listedeki sırasını önlere çekmeyi planlıyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.