Ana SayfaEkonomiUzakdoğu’dan Polisan’a Talip Çıktı

Uzakdoğu’dan Polisan’a Talip Çıktı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

    Türkiye’nin boya sektörünün devleri arasında yer alan Polisan; Japonya’nın önde gelen boya şirketlerinden biri olan Kansai’ye satılıyor. İki dev arasında hisse alım sözleşmesi imzalandı.

    Devir ise aralık ayında gerçekleşecek. Polisan Holding bünyesinde bulunan Polisan Boya Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin hisselerinin yüzde 50’sinin satıldığını KAP’ta (Kamuyu Aydınlatma Platformu) duyurdu.

    Yüzde 50’si Satıldı, Kap Bildirimi Yapıldı

    Polisan Holding’in Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamada; Polisan Boya hisselerinin tamamının Polisan Holding’e ait olduğu, Japon boya firaması Kansai Paint ile görüşmelerin bir süredir devam ettiği, Kansai Paint’in Polisan Boya’nın yüzde 50 hissesi için 113,5 milyon dolar ödeyeceği bildirildi. Bu miktarın 68,5 milyon dolarını Polisan Holding’e hisse bedeli olarak, kalanı ise Polisan Boya bünyesine katılım şeklinde ödeneceği belirtildi. Ayrıca Polisan Boya’nın 2017 yılı sonuna tamamlanacak bir tesis yatırımı olduğu belirtilerek, yatırımın 35 milyon euro olduğu açıklamaya eklendi.

    Polisan Holding CEO’su Erol Mizrahi küresel pazara açılmak için her fırsatı değerlendirdiklerini belirtti. Yeni ülkelerle yapılan ortaklıkların dünya ekonomisinde yer edinmek açısından faydalı olacağını dile getiren Mizrahi, bu açıdan ortaya çıkan bu ortaklığın iki şirket için de fırsatlar sunacağını belirtti. Erol Mizrahi önümüzdeki yıl tamamlanacak olan tesisten bahsederek “Polisan Boya’nın dekoratif boya alanındaki teknik ekspertizinden ve Kansai Paint’in global pazardaki gücünden faydalanarak dünyada benzeri bulunmayan ürün ve hizmetleri sunmaya devam edeceğiz.” şeklinde sözlerini sürdürdü.

    Kansai Paint Başkanı Hiroshi Ishino ise 50 yıllık geçmişi olan Polisan Boya ile kurduğu ortaklıktan memnun olduğunu belirterek, “Sektörümüze ev kozmetiği konseptini tanıtan Türkiye dekoratif boya pazarı lideri Polisan Boya bizim için de Türkiye’de köprü başı görevi üstlenecek.” diye sözlerini tamamladı.

    Orhan Babaeski
    Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
    Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

    Merak ettiklerini sormak için:

    Yorum alanını doldurun.
    Lütfen adınızı buraya yazın

    Aramıza Katılın

    48,216BeğenenlerBeğen
    11,397TakipçilerTakip Et
    64TakipçilerTakip Et
    2,238TakipçilerTakip Et
    0AboneAbone Ol

    TEB Lise Mezunu Makam Şoförü Alımı Yapacak!

    Türk Ekonomi Bankası TEB lise mezunu çok sayıda personel alımları yapıyor. Hem TEB hem de diğer banka personel alımları, banka iş ilanları, banka sınavları ve banka iş başvurularına sitemizden ulaşabilirsiniz.

    Kuveyt Türk Çağrı Merkezi Yetkilisi Alımı Yapıyor!

    Kuveyt Türk Katılım Bankası, İstanbul'un Anadolu yakasında Çağrı Merkezi Müdürlüğünde görevlendirmek için banka personel alımları yapacak.

    TÜRK-İŞ Açıkladı: Açlık Sınırı 10 bin 362 TL Oldu!

    TÜRK-İŞ tarafından açıklanan verilere göre 4 kişilik bir çekirdek ailenin aylık gıda masraflarını içeren...

    Asgari Ücret Zammı için Plan Oluşturuluyor!

    Hatırlanacağı üzere Ocak 2023 döneminde yapılan zammın ardından bu yıl içerisinde ara zam yapılacağı...

    Türkiye İş Bankası Risk Yönetimi ve Kredi Analitiği Uzmanı Alacak!

    Türkiye İş Bankası, banka iş ilanları kategorisinde yayımlamış olduğu yeni bir ilanla personel alımı...

    Kuveyt Türk Gezici Gişe Yetkilisi Alımı Gerçekleştirecek!

    Kuveyt Türk Katılım Bankası, banka iş ilanları kapsamında yeni bir ilan yayımladı. Yayımlanan ilana...