Ana SayfaEkonomi2023 Yılına Kadar Ülkemize Enerjide 100 Milyar Dolarlık Yatırım Yapılacak

2023 Yılına Kadar Ülkemize Enerjide 100 Milyar Dolarlık Yatırım Yapılacak

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye’de 2023 yılına kadar enerji sektöründe 100 milyar dolar civarında yatırım yapılması bekleniyor. Bu meblağın yaklaşık 40 milyar dolar kadarını yeni yapılan özelleştirmeler de dahil olmak üzere özel sektörün yapması bekleniyor.

Kalan kısmı ise yabancı yatırımcıları bekliyor. Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajans Başkanı Arda Ermut enerji sektörünün yerli ve yabancı yatırımcılara sunduğu fırsatları değerlendirdi.

Türkiye Atılımını Sürdürecek!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından halkın verdiği tepkinin enerji sektörüne yapılan yatırımları olumlu yönde etkilediğini belirten Ermut, Türkiye’nin yabancı yatırımcılara sunduğu fırsatların değişmediğini ve buna binaen yatırımcıların darbe girişiminden olumsuz yönde etkilenmediğini bildirdi. Türkiye aleyhinde üretilen olumsuz algıların fayda etmediğini bildiren Arda Ermut, olumsuz algı ve planlara karşı gelişmiş ülkelerin yaptığı gibi Türkiye’nin de ekstra planlarının olduğunu belirtti.

Türkiye doğrudan yabancı yatırım alma konusunda 2016 yılının ilk 5 ayında düşüş gösterse de ağustos itibari ile yatırımların yükseliş trendini yakaladığını belirtti. Küresel doğrudan yatırım alanında yüzde 1’lik bir pay elde etsek de, dünyanın en büyük 20 ekonomisi arasına giren Türkiye için bu oranın yetersiz olduğunu belirten Ermut, oranı yükseltmek için yeterli koşullara sahip olduğumuzu dile getirdi. Türkiye’nin uyguladığı ekonomi politikaları sayesinde bunun başarılabileceğini belirtti. Türkiye’nin son zamanlarda yerli ve yenilenebilir enerjilerini daha verimli kullanabilmek için çeşitli projeler ürettiğini belirten Arda Ermut, bu alanda yatırım yapabilecek yatırımcıların takip edildiğini söyledi.

Arda Ermut; enerji alanına yapılan yatırımların cari açığın azalmasında da etkisi olacağını bildirdi ve 2023 yılına kadar Türkiye’de 100 milyar dolar civarında enerji alanına yatırım yapılmasının beklendiğini söyledi. 100 milyar doların 40 milyar dolar civarında olan kısmının yerli yatırım olacağını, kalan kısmının ise yabancı yatırımcıları beklediğini dile getirdi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.