Ana SayfaEkonomi2016 Zeytin Alım Fiyatları Açıklandı!

2016 Zeytin Alım Fiyatları Açıklandı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Marmarabirlik 2016- 2017 yılı zeytin alım fiyatlarını duyurdu. 2016-2017 yılı kampanya kapsamında tavan barem fiyatı 8,5 lira, taban barem fiyatı ise 3 lira olarak belirlenmişti. Bu yıl ki hava şartlarından dolayı zeytinler erken olgunlaşmıştı. Marmarabirlik erken kararan zeytinleri bu yıl erken tarihte almaya başlayarak, alımlara 22 Ekim’de başlamıştı.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa kampanya kapsamında 25 ortaktan 56 bin ton ürün bulunduğunun bilgisini aldığını bildirdi. Asa; bu yıl kotasız alım yapacaklarını da sözlerine ekledi. Hidamet Asa zeytin fiyatlarından bahsederek, bu yıl yağlık zeytinin kilogramı 2 liradan satıldığını fakat kendilerinin 2,25 liradan alım yaparak üreticiye destek olduklarını belirtti. Yağlık zeytin fiyatlarının günlük piyasa durumuna göre değişebileceğini belirten Asa, 410 taneden ince olan zeytinin yağlık zeytin olarak alınacağını bildirdi.

Tavan 8,5 Lira, Taban 3!

2016-2017 ürün alım kampanyasında ise tavan barem fiyatının 8,5 lira, taban barem fiyatının ise 3 lira olduğunu söyledi. Fiyat açıklamalarında bulunan Asa, 15 Temmuz sonrası sıkıntılı geçen dönemin ardından, piyasanın üzerinde fiyat biçerek ortaklarının yüzünü yine güldürdüğünü belirtti. Hidamet Asa Marmarabirlik olarak 2016-2017 döneminde ortalama 240 milyon liralık bütçeye sahip olduklarını belirtti. Asa ürün alım bedellerinin yüzde 60’lık kısmının peşin ödeneceğini belirterek, kalan kısmının ise kampanya sonunda ödeneceğini bildirdi. Hidamet Asa ödemelerin zamanında ve eksiksiz olacağını belirterek, ödemelerle ilgili hiçbir sıkıntının olmayacağını da vurguladı.

Hidamet Asa ürün alım fiyatlarının piyasadaki arz talep dengesine göre değişeceğini belirtti. Asa, Marmarabirlik’in kilogram başına 2,5 lira üretim maliyeti uyguladığını belirtti. Ayrıca “Bu yıl kuraklıktan dolayı ince taneli ürün daha yoğunlukta. Maliyeti de dahil ettiğimizde özellikle yağlık zeytinde fiyat düşüş eğiliminde olacaktır. Bu sadece Marmarabirlik’te değil genel piyasada durum böyledir.” diyen Asa “Demek ki arz talep dengesi sadece Marmarabirlik’in fiyatlarına göre oluşmamaktadır. Zira Marmarabirlik 50 bin ton ürün alır, fakat ülke genelinde üretilen sofralık zeytin 430 bin tondur.” şeklinde konuştu.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.