Ana SayfaSigortaZorunlu BES Yaklaşıyor: İşte Zihinleri Meşgul Eden Soruların Cevapları!

Zorunlu BES Yaklaşıyor: İşte Zihinleri Meşgul Eden Soruların Cevapları!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Otomatik BES sistemine zaman yaklaşıyor. 1 Ocak 2017’den itibaren 45 yaş altı çalışana 2. emeklilik fırsatı doğuyor. Bireysel emeklilikte otomatik sistem “Otomatik BES” 1 Ocak 2017’de hayata geçecek.

45 yaş altı çalışanlar otomatik olarak işvereni tarafından bireysel emekliliğe kaydettirilecek. Bireysel emeklilikte hangi sigorta şirketi ile çalışacağına şirket karar verecek fakat fon tercihini çalışan yapacak.

Maaştan Yüzde 3 Kesinti, İstemeyen 2 Ay Sonra Çıkabilir!

Çalışanların maaşlarından prime esas kazancın yüzde 3’ü katkı payı olarak BES’e aktarılacak. Çalışanlar bireysel emeklilik sisteminde kalmak istemiyorlarsa 2 ay içerisinde sistemden ayrılabilecek. Çalışan 2 aydan sonra sistemden ayrılmak istediğinde de birikimlerini alıp ayrılabilecek. Sistemde kalmak isteyen çalışanlar için destek ödemeler mevcut bulunmakta. Çalışan cayma hakkını kullanmadığında devlet bin Türk lirası “hoş geldin bonusu” verecek. Ayrıca her ay çalışanın ödediği katkı payının yüzde 25’i kadar bir meblağ da devlet tarafından ödenecek. Ayrıca sistemden emekli olunduğunda birikimler ister toplu, ister maaş şeklinde alınabilecek. Birikimlerini maaş olarak almak isteyen vatandaşa ekstra yüzde 5 devlet katkısı sağlanacak. 45 yaş altı çalışanlar için yapılan düzenleme ile ikinci emeklilik fırsatı doğuyor.

Sistemde kalarak 3’lü destekten ( Bin Türk Lirası hoş geldin bonusu, çalışanın yatırdığı katkı payının yüzde 25’i kadar Devlet Desteği, sistemden emekli olunduğunda birikimin maaş olarak alındığı taktirde yüzde 5 Devlet Katkısı) yararlanıp ikinci emekli maaşı almak isteyen vatandaşlar için ise fırsat niteliğindedir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.