Ana SayfaEkonomiAltın Sert Düşmeye Devam Ediyor!

Altın Sert Düşmeye Devam Ediyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Altın geçen haftayı düşüşle kapatmıştı. Yeni haftanın ilk işlem gününe de sert düşüşle başlayan altının, Amerikan dolarındaki yükseliş ile kayıplarını artırması piyasaları sarstı. Altın son beş ayın en düşük seviyesine kadar geriledi. Aralık ayında yapılacak Amerikan Merkez Bankası FED’in faiz değerlendirmesi toplantısına kadar da bu seyrin devam edeceği ön görülüyor.

Donald Trump’ın Amerika Birleşik Devletleri seçimlerini kazanmasının akabinde altın sarsılan piyasaların güvenli liman algısı ile çok sert yükselişler gerçekleştirmişti. Bu yükselişin büyük kısmını geçen haftanın ilk günlerinde geri veren altın, haftanın son işlem günü ise tamamen yönünü aşağı çevirmişti.

FED Faiz Kararına Göre Altın Yön Bulacak!

Altının gidişatının ne yönde olacağına dair dikkatler şimdi Amerikan Merkez Bankası (FED)’in faiz kararına yöneldi. Fed gösterge faizi vadelileri; Amerikan Merkez Bankası’nın 13- 14 Aralık’taki toplantısında faiz seviyesini çeyrek puan artırma olasılığını yüzde 85 olarak tahmin ediyor. Amerikan doları bu tahmin nedeni ile durmadan değer kazanıyor. Yani daha faiz artırımı yapılmadan fiyatlaması yapılmaya başlandı bile.  

Tüm bu gelişmeler neticesinde altının ons fiyatı bu sabah itibari ile 1,213 dolara kadar geriledi. Geçtiğimiz Haziran ayından bu yana en düşük seviye olarak söz konusu rakam kayıtlara geçti. Uzmanlar bu aşamada aşağı yönlü hareketin devam etmesi durumunda ons başına 1.200 doların direnç noktası olarak görülebileceğini belirtiyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.