Ana SayfaEkonomiAkkuyu Nükleer Güç Santrali İnşası 2017’de Başlıyor!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali İnşası 2017’de Başlıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Akkuyu Nükleer Güç Santrali ile ilgili olarak Rusya ile ülkemiz arasında oluşan prüzler giderildi. Rusya’nın kamu şirketi Rosatom tarafından gerçekleştirilecek nükleer güç santralinin inşaatı 2017 yılında başlayacak. Rosatom, bu inşaatı kendi bulacağı finansal kaynaklar ile gerçekleştirecek.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali tamamlandığında ise Rosatom’un 15 senelik işletme yetkisi olacak.  Bu 15 yıl boyunca santralden üretilen elektriğin Türkiye tarafından alınma garantisi verilmiş durumda. Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin Türkiye’nin toplam elektrik üretiminin yüzde 6’sından fazla bir kısmı tek başına karşılayacağı belirtilmektedir.

Yüzde 51 Hisse Rus Kamu Şirketi Rosatom’da!

Akkuyu Nükleer Santrali’nin 14 Nisan 2015 tarihinde deniz yapıları ve liman inşaatına başlanmıştı. Bu inşaatların ihalesini kazanan ile Cengiz-Kolin-Kalyon (CKK) şirketleri, Akkuyu Nükleer Santrali’nde yüzde 49’luk pay sahibi.

Akkuyu Nükleer Santrali için kurulan “Akkuyu Nükleer Anonim Şirketi’nin”, 2017 yılında inşaat lisansı için talepte bulunacağı öğrenildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 2017 yılı bütçesinde yer alan bilgilere göre, projenin inşaat lisansı başvurusunun kabulünün akabinde Türkiye Atom Enerjisi Kurumu’ndan (TAEK) izin alınacak. Bu iznin de sorunsuz şekilde alınabilmesi durumunda 2017 yılı içerisinde Akkuyu Nükleer Santrali’nin yapımı bir hayli hız kazanmış olacak.

Santralin ne zaman bitirilebileceği ve ne zaman devreye sokulacağı hakkında net bir bilgi olmaması ile birlikte; ilk ünitenin bitirilmesinin 2019 sonunu bulacağı ve resmi üretime ancak 2020 yılında geçilebileceği belirtiliyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.