Ana SayfaEkonomiGoogle’dan Dev Yatırım!

Google’dan Dev Yatırım!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Arama motoru devi Google, İngiltere’nin başkenti Londra’ya dev bir teknoloji üssü kurma kararı aldı. Google tarafından kurulacak teknoloji üssünün 61 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilecek gökdelende faaliyet göstereceği belirtildi.

Google tarafından ihale yolu ile inşa ettirilecek olan gökdelenin ve kurulacak olan teknoloji üssünün toplam maliyetinin 1 milyar sterlini ( 4 milyar 150 milyon lira) bulması bekleniyor. Google’ın Brexit ( Britanya’nın Avrupa Birliği’nden Çıkışı) süreci devam eden İngiltere’ye bu ölçekte bir yatırım kararı alması, bu ülkenin ekonomisine olan güvenin bir göstergesi olarak yorumlandı.

3 Bin Kişiye İstihdam Sağlanacak!

İngilizlerin ünlü yayın kuruluşu BBC’ye konuşan Google’ın üst düzey yöneticilerinden Sundar Pichai; Londra’da yapılacak dev gökdelenin tamamlanmasının ardından şirketin merkezinin bu gökdelene taşınacağı bilgisini verdi. Pichai, şirketin yapacağı yatırımın 3 bin kişiye iş olanağı sağlayacağına da vurgu yaptı.

Google’ın devasa yatırımının tamamlanmasının ardından yönetim merkezini buraya taşıyacağını açıklayan Pichai, bu yatırım kararının neden Amerika’ya ya da farklı bir Avrupa ülkesine değil de İngiltere’ye yapılma kararı alındığına dair sorulan bir soru üzerine şu cevabı verdi: “İngiltere Brexit kararına rağmen hali hazırda uluslararası yatırımlar açısında son derece cazip bir ülke. Bilim insanlarının özgür düşünce ortamını ve rahat çalışma şartlarını bulabilecekleri ender ülkelerden İngiltere, ayrıca gerek Amerika’yla gerekse Avrupa’yla olan jeopolitik yakınlığı düşünüldüğünde adeta merkez konumunda” dedi.

Brexit kararının ardından Sterlin’de aylardır sert düşüşler gerçekleşmekteydi. Geçtiğimiz ay mahkemenin Brexit sürecini durdurması ve görüşülmek üzere senatoya göndermesinin ardından Sterlin kayıplarını durdurmuştu. Ekonomik açıdan nispeten çalkantılı günler geçiren İngiltere’nin Maliye Bakanı Philip Hammond da, Google’ın yatırım kararının İngiltere’nin global teknoloji merkezi olmasına ve ekonomisine duyulan güveni gösterdiğine vurgu yaptı. Bakan Hammond; “Avrupa Birliği’nde yahut değil, İngiltere her halükarda çok büyük bir devlet” dedi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.