Ana SayfaEkonomiYıldız Holding Kendi Şirketlerinin Hisselerini Topluyor!

Yıldız Holding Kendi Şirketlerinin Hisselerini Topluyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ülker Grubu 1 haftadır yoğun şekilde gündemi meşgul ediyor. 1 hafta önce ulusal çapta yayın yapan bir gazetenin yazarı, köşe yazısında Yıldız Holding’e devlet tarafından operasyon yapılabileceği imasında bulunmuştu. Bu ima üzerine içerisinde bulunduğumuz haftaya Borsa İstanbul’da yoğun kayıplar ile giren Yıldız Holding ve bağlı kuruluşlarının hisseleri; bizzat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker’den gelen alım hamlesi ile toparlanmıştı.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker öncelikle basına açıklama yaparak söylentilere kulak asılmamasını istemişti. İşlerinde hiçbir yanlışlığın olmadığını ve hiçbir grup yahut cemaat ile yakından- uzaktan bağlarının bulunmadığının altını çizen Murat Ülker, verilemeyecek bir hesaplarının bulunmadığını belirtmişti.

Bloomberg/ HT canlı yayınına katılan Yıldız Holding CEO’su Mustafa Tercan da; holdinglerine yönelik başlamış herhangi bir süreç bulunmadığını belirterek, şirketin olağan akışında işleyişine devam ettiğine vurgu yapmıştı. Gerek Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker’in, gerekse Holding CEO’su Mustafa Tercan’ın yaptığı bu açıklamalar yatırımcıları tatmin etmedi ve gruba bağlı şirketlerin hisseleri haftanın ilk gününü keskin düşüşlerle kapattı.

Dip Yapan Hisselere Murat Ülker’den Müdahale!

Açıklamaların herhangi bir fayda sağlamadığını gören Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, sonrasında bizzat devreye girerek holdinge bağlı grup şirketlerinin hisselerinden alım yapmaya başladı. Murat Ülker; öncelikle 15.11.2016 tarihli Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) bildirimi ile Ülker Bisküvi hisselerinden 100 bin adet alım yaptığını açıkladı. Söz konusu açıklamada; “15.11.2016 tarihinde Ülker Bisküvi A.Ş. payları ile ilgili olarak 17.50 TL fiyatından 100.000 adet alış işlemi talimatı verilmiştir.” İfadesi kullanıldı. Ancak bu hamle de hisselerdeki düşüşü tam olarak engelleyemedi.

Hisse alımında bir adım daha atan Murat Ülker dün itibari ile (16.11. 2016) 1 milyon 400 bin Ülker Bisküvi hissesi daha aldığını KAP’a bildirdi. Bununla da yetinmeyen Murat Ülker’in dün ki alımlarını 41 milyon Türk Lirası seviyesine taşıdığını yine KAP bildirimi sayesinde öğrendik. KAP’a yapılan açıklamada dün itibari ile; 37 milyon TL Ülker Bisküvi, 1.9 milyon TL Bizim Toptan, 1.9 milyon TL Gözde Girişim hisse senedinin Yıldız Holding tarafından satın alındığı açıklandı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.