Ana SayfaEkonomiCumhuriyet Altınına İnovatif Bir Yaklaşım

Cumhuriyet Altınına İnovatif Bir Yaklaşım

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Darphane Genel Müdürü Sadettin Parmaksız, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile her Cumhuriyet altınına kimlik oluşturulması kapsamında çalıştıklarını kaydetti.

Görünüş itibariyle birbirinin aynısı olan Cumhuriyet altınlarının hepsinin 22 ayar olduğunu belirten Parmaksız, birbirinden ayırt edilebilir hale getirilmesi için bir çalışma yürütüldüğünü ifade etti.

Bu proje üzerinde TÜBİTAK’ın 1 yılı aşkın süredir çalıştığını söyleyen Parmaksız, “Proje tamamlandığı zaman kuyumcudan Cumhuriyet altını alırken altının Darphane üretimi olup olmadığı tespit edilebilecek, böylece sahteciliğin sonu gelecek.” dedi.

Darphane Genel Müdürü Saadettin Parmaksız darphane ile ilgili diğer yenilikleri de anlattı. Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport, araç tescil belgesi ve trafik tescil belgesi gibi değerli kâğıtları üretmek ve ürettirmenin de Darphane’nin görev ve yetkisinde olduğunu söyleyen Parmaksız, son bir yıldır yeni tip sürücü belgelerini polikarbon tabanlı ürettiklerini, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün de bu yılın ocak ayından itibaren başvuru sahiplerine yeni tip sürücü belgesi verdiğini söyledi.

Çipli pasaport üretimine 2010 yılında geçildiğini anımsatan Parmaksız, Avrupa Birliği ülkelerine vizesiz seyahat için AB’nin yerine getirilmesini istediği kriterlerden birisinin pasaportla ilgili olduğunu kaydetti.

Parmaksız, 2010 yılında başlayan çipli pasaport konusuyla ilgili, “Pasaport başvurusunda alınan parmak izlerinin pasaport çipine de konulması istendi. Türkiye Cumhuriyeti pasaport defterlerinde kullanılan mevcut çipler, yapısal olarak bütün güvenlik öğelerini karşılar nitelikte ve parmak izlerini alabilecek kapasitede olduğundan sadece bir yazılım değişikliği gerekiyordu. Bu da yapıldı ve Darphane 2015 yılının mayıs ayından bu yana parmak izlerini pasaport çipine kaydedilebilecek şekilde pasaport defteri üretmektedir.” diye konuştu.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.