Ana SayfaEkonomiBorç Yapılandırmada Son Gün Bugün (25 Kasım): Vergi Daireleri 21:00’e Kadar Açık!

Borç Yapılandırmada Son Gün Bugün (25 Kasım): Vergi Daireleri 21:00’e Kadar Açık!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından çıkarılan; 6736 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun” ile getirilen haklardan yararlanma süresi 31 Ekim olarak tayin edilmişti. Son başvuru tarihi vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine 25 Kasım’a kadar uzatılmıştı. Dolayısıyla bugün borç yapılandırması için son gün ve bugüne özel vergi daireleri saat 21:00’e kadar açık olacak.

Bahse konu kanun kapsamında yapılandırmalardan yararlanmak isteyen vatandaşlar; başvurularını vergi dairesine giderek yahut Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) internet sitesinden (www.gib.gov.tr) gerçekleştirebileceklerdir.

Hangi Cezalar, Kaç Ayak Kadar Yapılandırılabilir?

6736 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun” kapsamında; trafik cezası, vergi borcu, prim borcu, idari para cezaları, öğrenim kredileri, harç kredileri, vergi cezaları, askerlik, seçim, nüfus ve karayolu geçiş ücreti idari para cezaları, Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) idari para cezaları, gümrük vergileri, sigorta primleri, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, genel sağlık sigortası prim borçları (GSS) yapılandırılabilmektedir. Söz konusu cezaların; her türlü faiz, zam, gecikme zammı, gecikme faizi, cezai faiz ve gecikme cezaları da kanun kapsamında yeniden yapılandırılabilmektedir.

Yapılandırma kapsamında vatandaşlar; borçlarını peşin ya da taksitle ödeyebilmekteler. Borçlarını taksitlendirerek ödemek isteyen vatandaşlara; 6 aydan 18 aya kadar taksit seçenekleri sunulmaktadır. Vatandaş kendi tercihine göre yapılandırmasını gerçekleştirip ödemelerine başlayabilecektir.

Taksitli ödeme seçeneklerinden faydalanmak isteyen vatandaşlar; borçlarının faiz indirimlerinden faydalanma haklarını ve taksitlendirme haklarını kaybetmemek için taksitlerini zamanında yatırmak durumundadırlar. Bugün saat 21’e kadar açık olacak vergi dairelerinde yapılandırma esnasında bu durumu dikkate alarak ödemelerin taksit süresi buna göre tayin edilmelidir. Zira kanunun getirdiği faydaları “geç ödeme” sebebi ile kaybeden vatandaşlara tekrar yeni bir yapılandırma olanağı ve imkanı tanınmamaktadır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.