Ana SayfaEkonomiAltın Yatırımcısı Kazandı

Altın Yatırımcısı Kazandı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Küresel piyasalarda meydana gelen hareketlilik, altın, döviz ve dolar yatırımcıları tarafından yakından takip ediliyor. Yatırımcılar, meydana gelen hareketlilikler, uzun ve kısa vadede en çok kazandıran yatırım araçları gibi incelemeler sonucunda hangi yatırım aracına yatırım yapacaklarına karar veriyor. Haftalık olarak en çok kazandıran ve kaybettiren yatırım araçlarının değişmesi yatırımcı kazanç ve kayıplarını da yakından etkiliyor.

Bu hafta küresel piyasalarda meydana gelen dolar ve tahvil faizlerindeki artış, hisse senedi piyasalarında satış baskısı oluşturdu. ABD Merkez Bankası 1 – 2 Kasım tarihli yapılan toplantı notlarında gelecek ay için faizlerin artırıma gidileceğine işaret edildi.

Küresel dolar talebinin artması, bu haftanın en önemli gelişmesi olarak kaydedilirken, 3.4768 oranı ile dolar tarihi seviyeye ulaştı. Bu durum karşısında öte yandan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz artırımına gitmeye karar verdi. Ayrıca zorunlu karşılık oranlarında da indirim uygulandı.

Bu hafta meydana gelen hareketlilikler sonucunda döviz ve altın yatırımcıları kazanırken, %2.7 seviyeyle en çok kaybettiren yatırım aracı olarak dolar kaydedildi.

Dolar ve Avro Yükselişte!

Bu haftayı serbest piyasa içerisinde kazanç ile kapatan, avro ve dolar oldu. Dolar fiyatlarında meydana gelen %2.7 oranındaki yükselişle dolar satış fiyatı 3.4600 olarak kaydedilirken, avro satış fiyatı ise %2.66’lık bir yükseliş göstererek 3.6700’e yükseldi.

Yatırım Fonlarındaki Hareketler

Bu hafta yatırım fonları arasında yer alan Bireysel Emeklilik Sistemi fonları %0.44’lük bir kayıp yaşadı. Yatırım fonlarında ise %0.16’lık bir yükseliş kaydedildi. Yatırım fonları incelendiğinde haftanın en çok kazandıranı, %1.46 oranı ile fon sepeti fonları olarak kayıtlara geçti.

 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.