Ana SayfaEkonomiSenetle Ev Alacak Olanlar Dikkat!

Senetle Ev Alacak Olanlar Dikkat!

Senetle Ev Alacak Olanlar Dikkat! İnşaat Şirketi Seçerken Dikkat! Senetle Konut Alacak Kişilere Tavsiyeler! Detaylar İçin...

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Faizlerin düşmesinin ardından konut almayı düşünen kişilerin son dönemde kredi kullanımlarının arttığına dikkat çeken uzmanlar, kredi ile konut satın alan birçok ailenin ikinci el daire tercih ettiğini dile getirdi. İnşaat projelerinden konut satın alan kişilerin, inşaat şirketlerinin uzun vadede senetle satış yapmayı tercih ettiği vurgulandı.

Uzmanlar yapmış olduğu açıklamada, faiz konusunda hassasiyetlere sahip olan kişilerin senetle konut alımını tercih ettiğinin altını çizdi. Son dönemlerde kredi kullanmak ve faiz ödemek istemeyen kişilerin senetle konut alımlarının arttığına dikkat çeken uzmanlar, senetle konut alımında bazı risklerin ortaya çıktığına dikkat çekti.

İnşaat Şirketi Seçerken Dikkat!

Maket üzerinden senetle satış yapan inşaat şirketlerinden konut almayı düşünen kişilerin mağduriyet yaşamamaları için çok titiz davranmaları gerektiğini dile getiren uzmanlar, mutlaka inşaat şirketinin güvenilirliğini sorgulamak gerektiğini belirtti.

Senetle maket üzerinden, proje halindeki bir konut almadan önce, inşaatı yapan şirketin daha önce kaç proje yaptığını, daha önceki inşaatlara ilişkin teslimat bilgileri ve şikayet olup olmadığı, devam eden dava durumlarının mutlaka araştırılması gerektiği söylendi.

Tüketici Kanunu içerisinde maketten konut satma işlemlerinin düzenlendiğine dikkat çeken uzmanlar, bu düzenlemenin piyasa genelinde pek uygulanmadığının da altını çizdi. Bu nedenle sıklıkla yaşanan dolandırılma, mağduriyet haberlerinin gündeme geldiğine dikkat çeken uzmanlar, kişilerin mutlaka titiz davranmaları gerektiği konusunda uyardı.

Maketten senetle konut alacak kişilere tavsiyelerde bulunan uzmanlar, bankaların kredi vermediği projelerden kesinlikle alışveriş yapılmaması gerektiğinin de altını çizdi. Kredi kullanmayacak kişilerin dahi bankaların bu projelere kredi verip vermediğinin mutlaka araştırılması gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, senetlerinde mutlaka nama yazılı olmasına dikkat edilmesini söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.