Ana SayfaEkonomiMaliye Bakanı Naci Ağbal Asgari Ücret Alanlara Uyarılarda Bulundu

Maliye Bakanı Naci Ağbal Asgari Ücret Alanlara Uyarılarda Bulundu

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye’ de asgari ücretle çalışan milyonlarca insan var. Toplum olarak haklarımızın farkında olmadığımız için bazı şeyleri göremiyoruz. Bir çalışan iş ortamında hangi haklara sahip olduğunun yüzde 20′ sini biliyor. Bu da okumamanın araştırmamanın sonuçları olarak ortaya çıkıyor. Örneğin asgari ücretin altında çalışan binlerce çalışan var. Oysa ki işveren sigortalı işçi çalışmak zorunda olduğu için asgari ücretin altında işçi çalıştıramaz. Yani 1.300 TL’nin altında maaş almamanız gerekir. Maliye Bakanı Naci Ağbal da bu konuda çalışanları uyardı. Özel kesintiler yoksa ve maaşınız 1.300 TL’ nin altındaysa işvereninize başvuruda bulunun. Eğer derdinizi anlamak istemiyorsa Vergi Dairesi’ne başvuruda bulunun. Ağbal, katıldığı bir programda ekonomi gündemine dair önemli açıklamalar yaptı.

Trump’ın ABD Başkanı seçilmesi sonrası yükselişe geçen dolar hakkında da açıklamalar yapan Ağbal, döviz kurundaki artışla ilgili olarak ‘Dünya piyasalarında ciddi bir hareketlilik var. Trump’ın ekonomi politikaları açıklamaları, ekonominin millileştirilmesi görüşü piyasaları karıştırdı. Döviz hareketliliği sonrası dolar ve euro diğer para birimlerini geçti. Merkez Bankasının faiz yaptırımları sonrası yatırımcılar piyasalardan para çekmeye başladı.  Hükümet olarak döviz hareketlerinin ekonomi üzerindeki etkilerini an be an takip ediyoruz. Şu ana kadar bir sıkıntı olmadı.”

1.300 TL’nin Altında Ücret Alan Varsa Dikkat!

Asgari ücret zammı hakkında da konuşan Ağbal, ‘Ocak’tan itibaren asgari ücretin 1.400 TL olması kapsamında çalışmalarımız sürüyor. Bu konuda işverenlerin yaklaşımı da önemli. Yasada ücretleri 1300 liranın altına düşen vatandaşların aşağı düşen ücretini biz karşılıyoruz. Ama kanunen 1.300 TL alması gereken işçiler bunu almak zorunda eğer almıyorlarsa hakları yeniyordur.’ dedi.

 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.