Ana SayfaBankacılıkKredi Kullanmak İsteyenler Dikkat! Banka Sicili Hakkında Bilmeniz Gerekenler!

Kredi Kullanmak İsteyenler Dikkat! Banka Sicili Hakkında Bilmeniz Gerekenler!

Kredi Kullanmak İsteyenler Dikkat! Banka Sicili Hakkında Bilmeniz Gerekenler! Kredi Siciline Genel Bir Bakış! Detaylar İçin...

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

Kredi Siciline Genel Bir Bakış!

Kredi sicili veya halk arasında yaygın ismiyle kara liste bankalar için önem sarf eden kıstaslardan biridir. Kredi notuyla kredi sicili veya banka sicili birbirine benzemekle birlikte farklıdırlar. Kredi notu zamanla düzeltilme imkânı varken kredi sicilini sildirmek imkânsızdır ve kredi sicilini düzeltmek uzun zaman almaktadır.

Banka sicili kişilerin borç ödeme alışkanlıklarını incelemektedir. Kredi sicili Merkez Bankası ve Kredi Kayıt Bürosu tarafından tutulmaktadır. Kredi sicili kredi kartı borcu, kredi borcu, çek ve senet borçlarını içermektedir. Yukarıda saydığımız borçların ödenmemesi halinde MB ve KKB tarafından sicile işlenmektedir.

Borçlarınız 90 gün boyunca ödemezseniz ve borçlarınız takibe düşerse kara listeye girersiniz. Kara listede yer almanız yani banka siciliniz bozulmasıyla kredi başvurularınız genel olarak reddedilecektir. Fakat kredi kullanılması imkânsız değildir. Kredi kullanma imkânı olsa da kredi kullanımı uzun zaman almaktadır.

Banka sicilinin düzeltilmesi kredi notuna göre çok zordur. Takibe düşen ve sicilinize işlenen borçlarınızı ödemeniz kredi sicilinizi düzeltmeye yetmeyecektir. Çünkü öncelikle kredi siciliniz hiçbir zaman silinmeyecektir. Bunun dışında 5 yıl boyunca bankaların kara listesinde yer alacağınız için kredi kullanmanız ve hatta kredi kartı almanız bile zorlaşacaktır.

Sonuç olarak banka sicili bankacılık sektörünün önemli kalemleri arasında yer almaktadır. Kredi ihtiyacınızı kolay halledebilmek için ve nakit ihtiyacınızı en kısa sürede halledebilmeniz için borçlarınızın takibe düşmemesine dikkat etmeniz gerekir. Aksi taktirde kredi sicilinin silinmediğini göz önünde bulundurursak ödemekte geciktiğiniz tüm borçlar arkanızdan sizi takip edecektir ve kredi kullanmanıza engel teşkil edecektir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.