Ana SayfaEkonomiDövizden Türk Lirası’na Geçiş Devam Ediyor: Müsteşarlık 300 Milyonluk Döviz Bozdu!

Dövizden Türk Lirası’na Geçiş Devam Ediyor: Müsteşarlık 300 Milyonluk Döviz Bozdu!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile başlayan “Türk Lirası’na Destek” kampanyası tüm hızıyla sürüyor. Ülke çapında kurum ve kuruluşlar bundan sonraki işlemlerini Türk Lirası ile yapacaklarını açıklarken, hesaplarında bulunan yabancı para cinsinden mevduatlarını da Türk Lirası’na çevirdiklerini açıklıyorlar.

Bu sabah Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Sn. Cumhurbaşkanımızın dövizden Türk Lirası’na dönüş çağrısı çerçevesinde MSB’ye bağlı Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın kullanımında olan Savunma Sanayii Destekleme Fonuna ait 262,7 milyon ABD Doları ile 31,3 Milyon Avro bugün itibarıyla Türk Lirası’na çevrilmiştir.” denildi.

Savunma Sanayii Destekleme Fonu’nun (SSDF) bu sabah itibari ile yaptığı döviz bozdurma işlemi karşılığı edindiği Türk Lirası tutarı 1 milyarı geçiyor.

Diğer Kurumlardan da Yoğun Destek Sürüyor!

Halkın özellikle sosyal medyadan yoğun şekilde desteklediği ve herkesi dolar bozdurmaya davet ettiği kampanya, küçük esnaftan da destek görüyor. Küçük esnaf çeşitli meblağlarda döviz bozduranlara küçük hediyeler veriyor.

Bununla birlikte her gün farklı bir kurumdan Türk Lirası’na destek olunacağına yönelik açıklamalar da gelmeye devam ediyor.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK): Bundan Sonra İhaleler TL İle!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu EPDK’dan yapılan açıklamada; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı dolar yerine Türk lirası kullanımı çağrısına destek olmak amacıyla doğalgaz dağıtım ihalelerinin Türk lirası ile yapılmasına karar verildiği ve yakında yapılması planlanan Tunceli, Ağrı ve Doğubayazıt doğalgaz dağıtım ihalelerinin de Türk Lirası cinsinden gerçekleştirileceği belirtildi.

Dün de 3 önemli kuruluş; İstanbul Ticaret Odası (İTO), Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından yapılan açıklamalarda Türk Lirası’na destek olunması çağrısına uygun olarak hareket edileceği ve bu kapsamda kuruluşların dövizlerini Türk Lirası’na çevirdikleri deklare edilmişti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.