Ana SayfaEkonomiRefinansman Konusuna Genel Bir Bakış

Refinansman Konusuna Genel Bir Bakış

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kredi Yapılandırma (Refinansman)

Günümüzde ekonomilerin dalgalı seyir izlemesi banka faiz oranlarını da etkilemektedir. Ekonominin seyrine göre banka faiz oranları kimi zaman yükselmektedir kimi zaman ise düşmektedir. Refinansman böyle durumlarda devreye girmektedir. Bankalar daha önce kredi kullanmış müşterilerine düşen faiz oranlarından yararlanabilmeleri için Refinansman kampanyasını başlatmıştır.

Refinansman daha önce kredi kullanmış olan kişilerin düşen faiz oranından yeni kredi kullanarak önceki kredisini kapatmasıyla yapılan bir yeniden kredi yapılandırmasından başka bir şey değildir. Refinansman sadece düşük faiz oranlarından yaralanmak için kullanılmamaktadır. Aynı zamanda ödeme güçlüğü çekilen kredileri yeniden yapılandırılarak vade seçeneklerinin esnetilmesinde de kullanılmaktadır. Refinansman’ ın genel olarak tüketiciye faiz ödemelerini azaltılması, kredi vadesinin iyileştirilmesi ve kredi şartlarının iyileştirilmesi gibi faydalar sağlamaktadır.

Refinansman’ dan yaralanan müşteriler piyasa şartlarına göre düşen faiz oranlarından yararlanarak kredisini yapılandırmalarıyla kredi faiz ödemelerini düşürebilmektedir. Bunun yanında Refinansman kullanılarak ödemekte zorluk çekilen kredi yapılandırılmasıyla kredinin vade seçenekleri uzatılabilmektedir. Aynı zamanda Refinansman’ ın tüketiciye diğer bir faydası kredinin şartlarının iyileştirilmesini sağlamasıdır. Örneğin değişken faiz oranlı bir kredi Refinansman kullanılarak kolaylıkla sabit faiz oranlı krediye dönüştürülebilmektedir.

Refinansman kullanılmadan önce bazı konulara dikkat etmek gerekmektedir. Şöyle ki krediyi kullanmadan önce yapılandırmaya gideceğiniz kredinin ne kadar anaparası kaldığına, kalan vadesine ve faiz oranına göre değerlendirme yapmak tüketicinin yararına olacaktır. Bunun yanında Refinansman kullanılarak eski kredinin kapatılması sonucunda bankalar sizden erken ödeme cezası talep edebilmektedir. Ayrıca Refinansman kullanılması halinde bankalar sizden yeniden ekspertiz ücreti, ipotek tesis ücreti ve dosya masrafı isteyebilmektedir. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.