Ana SayfaKredi KartlarıKredi Kartı Limiti Maksimum Ne Kadar Olabilir?

Kredi Kartı Limiti Maksimum Ne Kadar Olabilir?

Kredi kartı alt ve üst limitleri yasal düzenlemeye bağlıdır. Peki Kredi Kartı Limiti Maksimum Ne Kadar Olabilir? İşte detaylar!

Yayın tarihi:

Google Haberlere Abone Ol:

Kredi Kartı Limiti En Fazla Kaç Olur?

Kredi Kartı çoğu harcamamızda nakit ihtiyacımızı karşılamak için imdadımıza koşuyor. Gelişen bankacılık hizmetleriyle giyim, market, akaryakıt, elektrikli ev aletlerine gibi her türlü alışverişte kredi kartı kullanabiliyor. Kredi kartı paranın alternatifi olarak görülse de kimi zaman olmayan paranın harcanmasına da sebep oluyor. Bu yüzden tüketiciyi korumak amacıyla ve tüketim çılgınlığını engellemek amacıyla kredi kartı ile ilgili çeşitli yasal düzenlemeler yapılıyor.

Kredi kartı borçlarının arttığı günümüzde bu borçlanmayı kontrol altına almak amacıyla son zamanlarda yeni bir yasal düzenleme yapıldı. Yapılan yasal düzenleme kredi kartı limitleri ile ilgili oldu. Yapılan yasal düzenlemeye göre kredi kartı limiti kredi kartının alındığı ilk yıl kişinin belgelenebilir net gelirinin 2 katını geçmemesi gerekirken sonraki yıllarda kişinin aylık gelirinin 4 katını geçmemesi gerekiyor.

Bir örnekle açıklaması gerekirse kişinin belgelenebilir aylık net gelirinin 1.300 TL olduğunu varsayalım. Bu durumda kişinin aldığı kredi kartının limiti ilk yıl maksimum 2.600 TL olabilir. Daha sonraki yıllarda ise kredi kartı limiti 5.200 TL’nin üzerinde olması yasal olarak imkansızdır.

Kredi kartı üst limitini belirleyen bu yasal düzenleme tüketiciye yönelik bir düzenleme olarak karışımıza çıkıyor. Yani bankalar yasal olarak öngörülen kredi kartı limitini size vermek zorunda değildir. Bu durum da çoğu zaman karşımıza çıkıyor. Yasal olarak daha fazla limitli kredi kartı alabilecek kişilere bankalar çoğu zaman daha düşük limitli kredi kartı veriyor. Bunun nedeni ise bankalar borç yükü fazla olan ve kredi notu düşük olan kişilere yüksek limitli kredi kartı vermek istemiyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.