Ana SayfaEkonomiDestek Yatırım Araştırma Uzmanı Kutay Gözgör: “Fed Kademeli Faiz Artırırsa TL Yükselebilir”

Destek Yatırım Araştırma Uzmanı Kutay Gözgör: “Fed Kademeli Faiz Artırırsa TL Yükselebilir”

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bugün başlayan ABD Merkez Bankası toplantıları yarın itibari ile son bulacak. Yarın Fed Başkanı Janet Yellen tarafından yapılacak faiz artırımına odaklanan dünya piyasaları, 25 baz puanlık faiz artırım kararı bekliyor. Fed’in faiz artırım kararı sonrasında yurtiçi döviz hareketlenmesinin nasıl olacağı ise merak konusu.

Bu konuda görüşlerini dile getiren Destek Yatırım Araştırma Uzmanı Kutay Gözgör; piyasaların ABD Merkez Bankası’nın yarın yapacağı faiz kararı açıklamasına göre yön alacağının altını çizdi.

Geçen Yılki Senaryo Tekrarlanırsa Türk Lirası Yükselir!

2016 yılında aralık ayına kalmadan Fed’in faiz artırmasını bekleyen piyasaların şaşkınlığa uğradığını belirten Gözgör, yarın açıklanacak kararda 25 baz puanlık artışın neredeyse kesin gibi olduğuna dikkat çekti. Geçtiğimiz yıl dolar/ TL kurunun Fed’in açıklamasının ardından sert düşüş gösterdiğinin altını çizen Gözgör; Fed’in 2015 yılı sonunda 25 baz puanlık faiz artışı yapmasının akabinde Türk Lirası’nın yüzde 20’yi aşkın oranda değerlendiğini kaydetti. Bahse konu tarihte 3 lira seviyelerinde olan dolar kurunun 2,80 liranın altına kadar esnediğini belirten Destek Yatırım Araştırma Uzmanı Kutay Gözgör; yarın açıklanacak olan Fed kararı sonrasında da benzer bir senaryo ile karşılaşılabileceğini deklare etti.

Bahse konu senaryonun gerçekleşmesi durumunda dolar kurunun 3,34 desteğine kadar gerileyebileceğini ifade eden Gözgör; bu direncin kırılması halinde kurun 3,30’un altına sarkabileceğini belirtti. Piyasaların 25 baz puanlık faiz artışını tamamen fiyatladığını belirten Gözgör; buna rağmen Fed’in Donald Trump’ın uygulayacağı politikaların etkisini fazla ciddiye alması ve bununla birlikte hızlı bir faiz artışı yapacağına yönelik sinyaller vermesi durumunda dolar kurunun 3,60 lira barajına kadar dayanabileceğini ifade etti. Hali hazırda 3,47’nin altına sarkan dolar kuru ilk senaryoya göz kırpıldığı yorumlarına neden oluyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.