Ana SayfaEkonomiRusya Petrol İhracatını Azaltmayacağını Açıkladı: Petrolün Varil Fiyatı Geriledi!

Rusya Petrol İhracatını Azaltmayacağını Açıkladı: Petrolün Varil Fiyatı Geriledi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Petrol ihraç Eden Ülkeler Birliği (OPEC) üyesi olmayan, ancak OPEC ülkeleri üzerinde derin bir etkisi bulunun Rusya, daha önce yaptığı açıklamada 2017 yılında petrol üretimini azaltacağını açıklamıştı. Rus petrol şirketi Transneft’in Başkanı Nikolay Tokarev, Moskova’da Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak ile görüştükten sonra; Rusya’nın petrol ihracatını azaltmayı planlamadığını söyledi.

Geçtiğimiz Kasım ayında Avusturya’nın başkenti Viyana’da gerçekleşen OPEC toplantısına “davetli” statüsünde katılan ve OPEC’e üye ülkelerin petrol üretimlerini kısıtlamaları konusunda anlaşmalarına öncülük eden Rusya, akabinde kendisinin de petrol üretimini kısıtlayacağını açıklamıştı.

Üretim Azaltılacak, İhracat Değil!

Viyana’da yapılan OPEC toplantısında birlik üyesi 14 ülke; petrol üretimlerini günlük 1,2 milyon varil azaltarak 32,5 milyon varile düşürme vaadinde bulunmuştu. OPEC’e üye olmayan ancak üye ülkeler üzerinde etkisi bulunan Rusya’da petrol üretimini kısıtlayacağını deklare etmişti. Rusya Enerji Bakanı Novak; OPEC’e üye ülkelerin verdikleri sözde durmaları halinde, Rusya’nın da günlük 300 bin varil petrol üretim kısıtlamasına gideceğini tekrarladı.

Hali hazırda günlük 11,2 milyon varil petrol üretimi olan Rusya’nın gelecek yıl mart ayına kadar üretimini günlük 200 bin varil, nisan ayına kadar da toplam günlük üretimini 300 bin varil azaltmayı planladığı belirtildi.

Petrol üretimi kısıtlaması konusunda açıklama yapan Lukoil Başkan Yardımcısı Ravil Maganov da Rus petrol şirketlerinin tamamının Rusya’nın toplam petrol üretimindeki payları oranında petrol üretiminin kısıtlanması konusunda destek vereceklerini ve tüm şirketlerin ülke kararının arkasında olduğunu açıkladı.

Rusya’nın hem petrol üretimini kısıp hem de petrol ihracatında azaltmaya gitmeyeceğini açıklaması akıllarda soru işareti yaratırken, özellikle OPEC ülkeleri Rusya’nın kendi iç piyasasındaki daralmayı hesap etmiş olmasını umut ediyorlar. Zira bu açıklamanın akabinde brent ham petrolün varil fiyatı 55 doların altına geriledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.