Ana SayfaEkonomiFED Faiz Kararını Bu Akşam Açıklayacak: Piyasaları Ne Bekliyor?

FED Faiz Kararını Bu Akşam Açıklayacak: Piyasaları Ne Bekliyor?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Geldi, geliyor, gelecek derken ABD Merkez Bankası Fed’in toplantıları nihayet dün itibariyle başladı. Bugün de toplanan Fed’in, faiz kararını Türkiye saati ile 22:30 sıralarında açıklaması bekleniyor. Peki Fed Başkanı Janet Yellen tarafından açıklanacak faiz kararı piyasaları nasıl etkileyecek?

ABD Merkez Bankası Fed tarafından bu akşam açıklanacak faiz kararının “25 baz puanlık artış yönünde olacağı” piyasanın kahir ekseriyetinin beklentisi konumunda. Global çapta bu beklenti genel anlamda fiyatlanırken; piyasalar Fed Başkanı Janet Yellen’in orta ve uzun vade için vereceği sinyallere odaklanmış durumda.

Orta Vadede Faiz Artırımı Sıklaşırsa Dolar Kuru Patlar!

Dünyanın önde gelen ekonomistleri; ABD Başkanlık seçimini kazanan Donald Trump’ın harcamaları artıracağına, vergileri ise azaltacağına yönelik söylemlerinin orta ve uzun vadede Fed’in faiz ve para politikalarını doğrudan etkileyeceğini ön görüyorlar. Bugün yapılacak toplantıdan 25 baz puanlık faiz artırım kararı çıkması halinde bu durum piyasaları pek etkilemeyecek. Zira bu artırım uzun zamandır piyasalar tarafından fiyatlanmış durumda.

Bununla birlikte Fed Başkanı Janet Yellen 2017 yılına dair hızlı bir faiz artırımı sinyali verirse; Amerikan Doları’nın gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında tekrar yükselmeye başlaması bekleniyor. Zira piyasa aktörleri 2017’de 2 faiz artışı kararı bekliyor. Bu beklentinin altında faiz artışı gerçekleşeceğine yönelik sinyallerin tamamı doları uluslararası piyasalarda geriletecekken, bahse konu beklentiden fazla faiz artırımı yapılacağı sinyali verilirse dolar global çapta yeniden yükselişe geçecek.

Sonuç olarak bu akşam çıkacak 25 baz puan faiz artırımının piyasalara etki etmeyeceği; daha fazla oranda faizlerin artması durumunda doların yükseleceği söylenebilir. Orta ve uzun vadede ise faiz artırımlarının şekillenmesinde; Ocak ayında ABD Başkanlık koltuğunu devralacak olan Donald Trump’ın kampanya döneminde sarf ettiği vaatleri uygulayıp uygulamayacağı belirleyici olacak.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.