Ana SayfaEkonomiEsnaf Sicil Affına Kilitlendi

Esnaf Sicil Affına Kilitlendi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Banka sicil affı çalışmasını yürüten Gümrük ve Ticaret Bakanlığı çalışmalarını Başbakanlığa sundu. KOBİ, esnaf ve sanatkârları ilgilendiren bu haber ile ilgili açıklamayı Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci yaptı. İşte o açıklamalardan satır başları…

TORBA YASAYA DAHİL EDİLECEK, 2017’DE UYGULANMAYA BAŞLAYACAK

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci işletmelerin yapılandırdıkları borç tutarlarını, belirlenen zaman dilimi içinde ödemeleri durumunda sicil kayıtlarıyla oluşan borçların dikkate alınmamasını içeren bir çalışma içinde olduklarını ifade etti. Yaptıkları çalışmayı Başbakanlığa sunduklarını söyleyen Bakan, çalışmanın torba yasa taslağına girmesi için Maliye Bakanlığına da gönderildiğini söyledi.

Çek ya da senetlerini herhangi bir nedenle ödeyememiş, bankalara borcu olan esnaf ve KOBİ’lere yeniden yapılandırma hakkı vererek sicillerini temizleme imkanı sağlayacak düzenlemenin 2017 yılında hayata geçmesi hedefleniyor.

Yaklaşık 2 milyon sanayici, esnaf ve sanatkârı ilgilendiren bu düzenlemeyi Türkiye Bankalar Birliği, TESK ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ortak çalışma ile yürütüyor. Çalışmanın en önemli kısmı ise sicil affı uygulamasının özel ve kamu bankalarını kapsaması olacak.

BANKALAR KARA LİSTELERİNDEN ÇIKARACAK

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci açıklamasında esnaf ve sanatkârın bankaların kara listesinden çıkarılması üzerinde de çalıştıklarını, yeni düzenlemeye rağmen kara listeden çıkarılmayanların ise bankayı ilgili meslek kuruluşuna şikâyet edebileceğinin müjdesini de verdi.

Denetimlerin ise TBB ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yapılacağını sözlerine ekleyen Tüfenkci, amaçlarının esnaf ve sanatkârların finansal sıkıntılarına ilaç olacak uygulamayı hayata geçirmek olduğunu ifade etti.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.