Ana SayfaSağlıkZekanızı Geliştirmek İçin Mutlaka Bunları Yapın!

Zekanızı Geliştirmek İçin Mutlaka Bunları Yapın!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İŞTE KAHRAMAN YİYECEKLER

Hafızanızı güçlendiren, günün her anında size kolaylıklar sağlamak için hazırda bekleyen bu yiyecekleri yemeyi sakın ihmal etmeyin. Çileğin bunamayı geciktirebileceği aklınızın ucundan geçer miydi? Çilek’te bulunan fisetin adlı madde zihnin daha fazla ve verimli çalışmasını sağlıyor. Uzun vadede hafıza kaybı riskini azaltıp, bunamayı da geciktiriyor. Beynimiz kan tarafından taşınan oksijen sayesinde hücrelerini sürekli yenileyebilmekte. İşte Bitter çikolata beyne gerekli oksijeni taşıyor. Bitter çikolatada bulunan yoğun miktarda ki magnezyum ve antioksidanlar, beynimize daha fazla oksijen taşıyarak aktif çalışmasını sağlıyor. Uzmanlar sınavlardan önce bitter çikolata tüketilmesini tavsiye etmekte. Tahıllar ise önemli bir B vitamini kaynağı. Kan şekerini dengeleyerek beynimizin aktif hareket etmesini sağlıyor.

KAHVALTIDA TAHILLI EKMEK

Kahvaltılarda tercih edeceğimiz tam tahıllı ekmekle bunu her gün başarabiliriz. Patates’te kan şekerini yavaş ve dengeli olarak yükselterek, verimli çalışan bir zeka sağlamakta. Patates kızartması bunun dışında, unutmayın. Kuru yemişler tıpkı bir mucize gibi. Unutkanlığı azaltan Ceviz, fındık, fıstık, badem, ay çekirdeği, kaju ve susam E vitamini bakımından çok zengin. Kuru yemişler ayrıca içerdikleri yağ asitleri sayesinde unutkanlığa bire bir. Önerilen kuru yemiş miktarı ise her gün bir avuç kadar.

YOĞURT TÜKETİMİ BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Yoğurtta bulunan tirozin maddesi hafızayı güçlendirmekte. Beyni uyaran bu madde sayesinde beynimiz, konulara daha çok odaklanma sağlayabiliyor. Problem çözmekte zorlananlar, mutlaka üzüm tüketmelisiniz. Üzüm ve üzüm suyu, dopamin salgısını arttırıyor ve  problemler karşısında çözüm üretmemizi kolaylaştırıyor. Özellikle çocuklarınıza taze fasulyeyi yedirmelisiniz. Taze fasulyede protein ve lif bir arada bulunuyor. Uzmanlar taze fasulyenin özellikle çocuklarda daha etkili bir zeka gelişimini tetiklediğini savunmakta. Kırmızı soğan hafızayı güçlendirmekte. Quercetin isimli bileşen bakımından zengin olan kırmızı soğan aynı zamanda bir folik asit kaynağıdır. Kırmızı ve turuncu sebzelerin beyin sağlığına yardımcı özellikler sağladığı, domates, havuç ve kırmızı biberde bulunan antioksidanların zihin sağlığı açısından önemi vurgulanıyor.

SOMON BALIĞI YÜKSEK DEĞERE SAHİP

Somon balığı omega-3 açısından zengin, balık tüketimi genel olarak zaten sağlıklı, omega-3 barındıran somon balığının zeka gelişimi açısından  yeri apayrı. Yağsız ve sinirsiz kırmızı et ise tam bir demir deposu.  Özellikle alyuvarlar açısından vazgeçilmez bir besin kaynağı. Düzensiz beslenme, yoğun spor ve stresin neden olduğu oksidatif, hafızayı son derece olumsuz etkilemekte. Yaban mersini de buna karşı savunma sağlamakta ve yaşlanmaya bağlı unutkanlığı geciktirmesi de en büyük yararlarından bir tanesi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.