Ana SayfaKredi KartlarıSanal Kart Nedir? Ne İşe Yarar?

Sanal Kart Nedir? Ne İşe Yarar?

Yayın tarihi:

Google Haberlere Abone Ol:

Sanal Kart Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Sanal kart internetten üzerinden yapacağınız alışverişlerinizi güvenilir bir şekilde yapmanızı sağlayan gerçekte olmayan bir kredi kartı türüdür. Sanal kart normal kredi kartınız üzerinden çalışan ve limiti kredi kartı sahibi tarafından belirlenen bir karttır. İnternet üzerinde normal kredi kartınız ile yaptığınız bütün işlemleri sanal kartınızla da yapabilirsiniz. Aynı zamanda normal ya da fiziki karttınız da diyebileceğimiz kartınızdaki kampanyalardan sanal kartınızla da yararlanabilirsiniz.

Sanal Kart Nasıl Kullanılır?

Sanal kartınızı kullanmanız için öncellikle internet bankacılığını kullanmanız gerekir. İnternetten alışveriş yapacağınız zaman internet bankacılığını kullanarak kartınıza limiti belirlemelisiniz. Güvenliğiniz için belirleyeceğiniz sanal kart limitini satın alacağınız mal ve hizmetlerin toplam fiyatından en fazla 10 veya 20 TL’den fazla olmamasına dikkat etmelisiniz. Duruma göre belirlediğiniz limit yükseltebilir veya düşürebilirsiniz. Şunu da bilmeniz gerekir ki sanal kart fiziksel kartınızın limitinden kullanır.

Sanal Kart Ne İşe Yarar?

Peki, sanal kart ne işe yarar? Günümüzde kredi kartı güvenilirliği üst seviyelerde olmasına rağmen hala ortada bir risk vardır. Çünkü internet üzerinden yaptığınız alışverişlerinizde kredi kartı bilgilerinizi internette paylaşmış olursunuz. Sanal kartla ise bu riski sıfırı indirebilirsiniz. Çünkü öncelikle sanal kartınızın limitini siz belirlersiniz. Sanal kart limitini alışveriş yapacağınız zaman istediğiniz gibi belirleyebildiğiniz için sanal kartınız başkası tarafından kullanılamaz. Aynı zamanda sanal kartınız fiziksel kartınız ile aynı özellikleri taşıdığı için fiziksel kartınızın 3-D security özelliği de sanal kartınız için geçerlidir. Kısacası sanal kart internette güvenliğinizi arttırmaktadır.

Sanal Kart Nasıl Açılır?

Sanal kart nasıl açılır? Sanal kart sahibi olmanız için internet bankacılığı kullanıyor olmanız gerekmektedir. Bunun yanında fiziki bir kredi kartına da sahibi olmalısınız. Eğer internet bankacılığını kullanıyorsanız ve fiziksel bir kredi kartınız varsa sanal kart oluşturması çok kolay. İnternet bankacılığından kredi kartları bölümüne girerek çok kolay bir şekilde sanal kartınızı oluşturabilirsiniz. Daha sonra kartınızın limitini belirleyerek kullanabilirsiniz.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.