Ana SayfaEkonomiABD’nin Gelirinden Çok Borcu Var: Ülkemize Borcu Ne Kadar?

ABD’nin Gelirinden Çok Borcu Var: Ülkemize Borcu Ne Kadar?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Dünyanın en borçlu ülkesi konumunda bulunan Amerika Birleşik Devletleri, kişi başına düşen gayri safi milli hasılada da lider konumda. Amerika’nın bir yıllık milli geliri kamu borcunu karşılamaya yetmiyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nin 18,5 trilyon dolar tutarında milli geliri var. ABD’nin kamu borcu ise neredeyse 20 trilyon dolara dayanmış durumda. ABD’nin kamu borç stoku 19,9 trilyon dolar. Yani ülkenin 1 yıllık geliri borçlarını kapatmaya yetmiyor. Üstelik bu rakama özel sektörün borçları da dahil değil.

ABD Hazine Bakanlığı verilerine göre, Aralık 2016’da dünyanın en büyük ekonomisinde kişi başına düşen borç 61 bin dolardan fazla bir miktara denk geliyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nin borcunun 13,5 trilyonluk kısmı iç piyasasına. Başta kendi vatandaşına borçlu olan ABD ayrıca; eyalet yönetimlerine, bankalara, sigorta şirketlerine, yatırım fonlarına, emeklilik fonlarına ve merkez bankası Fed’e de borçlu konumda. Yabancı ülkelere borç meblağı ise yaklaşık 6,5 trilyon dolar seviyesinde.

Hangi Ülkeye Ne Kadar Borcu Var?

Ekim ayı sonu itibari ile Amerika Birleşik Devletleri’nin en borçlu olduğu ülke konumunda Japonya bulunuyor. Uzak Doğu’nun çalışkan ülkesine borç meblağı tam 1 trilyon 132 milyar dolar. İkinci sırada ise Orta Asya’nın dev ekonomisi Çin bulunuyor. ABD’nin Çin’e olan borcu 1 trilyon 116 milyar dolar düzeyinde.

ABD’nin en borçlu olduğu ülkeler listesinde 3. sırada 271 milyar dolar ile İrlanda bulunuyor. Cayman Adaları 262 milyar dolarla dördüncü, Brezilya 255 milyar dolarla beşinci, İsviçre 235 milyar dolarla altıncı, Lüksemburg 216 milyar dolarla yedinci sırada bulunuyor.

Amerika’nın ülkemize ise 58,3 milyar dolar tutarında borcu var. Bu meblağ ile ABD’nin borçlu olduğu ülkeler listesinde 23. sıradayız. ABD’nin özel sektör borcu ise 46,5 trilyon doların üzerinde; yani toplamda Amerika’nın borcu takribi 66,6 trilyon dolar düzeyinde.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.