Ana SayfaEkonomiZeybekçi: 2017 Yılı Türkiye Ekonomisinde Yeni Güzelliklere Kapı Açacak

Zeybekçi: 2017 Yılı Türkiye Ekonomisinde Yeni Güzelliklere Kapı Açacak

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun 30. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, ‘’ 2017 yılı milletimiz adına yeniden ihracat seferberliğinin başlatıldığı bir yıl olacak. Bu seferberlik ile ilgili ilk belirtileri almaya başladık. İhracatımız Ekim ayında yüzde 3, Kasım ayında yüzde 7- 8 oranında artış gösterdi. Bu oran inşallah Aralık ayında yüzde 10’a çıkacaktır.2017 yılı bizi 2023 hedeflerine götüren bir basamak olacak’’ dedi.

Zeybekçi konuşmasının devamında, ‘’ Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından kurulan DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu), Anadolu insanının kabuğunu kırması, üzerindeki ürkekliği atması ve dünya ile rekabet etmesini sağlamak amacı ile kurulmuştu. Kurum 2015 yılında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile bugünkü dinamik yapısına kavuştu. Yapılan kanuni düzenlemeler ile hükümetin dış politika ve hedefleri ile özel sektörün gücü bir araya getirildi’’ dedi.

2016 yılında yapılan düzenlemelerin sonucu olarak ortaya dinamizmin oldukça memnun edici olduğunu belirten Zeybekçi, 2017 yılında daha fazlasının görülmesini umut ettiğini belirtti.

Kriz zamanlarının zor zamanlar olduğunu söyleyen Zeybekçi, ‘’ Türk iş adamlarının gücüne, öz güvenine ve girişimciliğine güveniyoruz. İş adamlarımız için imkânsız biraz zaman alıyor, zor olan ise derhal gerçekleştiriliyor. Durmak yok, yola devam ‘’ dedi.

 

2023 Hedeflerimize İlerliyoruz

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, dünya ekonomisinin küresel kriz ile boğuştuğunu henüz kriz etkilerinin bertaraf edilmediğini ve uzun sürede bu etki altında kalacağını söyledi. 15 Temmuz sonrası dünya devletlerine Türkiye’nin yaşadıklarını anlattıklarını ve bu ülkelerin aynı şeyi kendileri yaşasa yıllarca ekonomilerini doğrultamayacaklarını söylediklerini belirten Zeybekçi, 2017 için çok önemli adımlar atılacağının altını çizdi.

Zeybekçi 2017 yılının Türkiye için yeni güzellikler getireceğini belirtirken, ‘’ 2017 yılı milletimiz adına yeniden ihracat seferberliğinin başlatıldığı bir yıl olacak. Bu seferberlik ile ilgili ilk belirtileri almaya başladık. İhracatımız Ekim ayında yüzde 3, Kasım ayında yüzde 7- 8 oranında artış gösterdi. Bu oran inşallah Aralık ayında yüzde 10’a çıkacaktır.2017 yılı bizi 2023 hedeflerine götüren bir basamak olacak. 2023 rotamızı gözden geçireceğiz, pek çok badireyi başarı ile atlatmış deneyimli bir ekibimiz var, engin ufku ile bize her zaman yol gösteren cumhurbaşkanımız var, hedefimiz 2023 – 2051 – 2071 yolumuz uzun ve hiçbir güç bizi bu yoldan alı koyamaz’’ dedi.

2017’de İhracatımız Artacak

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi konuşmasını şöyle sürdürdü, ‘’ Dünya küresel kriz ile aşağı doğru giderken biz inşallah bu gidişe katılmayacağız, sabit kalacağız. 2017 yılında ihracatımızı yükselteceğiz. Cumhurbaşkanımızın talimatı ile İran ile yapılan Tercihli Ticaret Anlaşması ile ihracatımız yüzde 39,5 arttı. Aynı zamanda Rusya ile yürütülen Serbest ticaret Anlaşması ile de yeni hizmetler ve yatırımlar alanında olumlu sonuç alacağız’’ dedi.

Eximbank Kredi Tutarı Yükseltilecek

Zeybekçi, Eximbank konusunda da açıklama yaparak, ‘’ Şimdilik 45 milyar dolar olan yıllık toplam kredi en kısa zamanda 100 milyar doların üzerine çıkacak. Yurt dışında mal satılan her yerde kredi verilecek. Alman ve İngiliz Eximbank hangi faiz oranında veriyorsa Türk Eximbank’ta aynı oranda verecek. Yurt dışından ihale alan müteahhitler, bu ihale için Türkiye’den malzeme temin ettiklerinde, kullanılan malzeme için sıfır faiz ile kredi kullanabilecekler’’ dedi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.