Ana SayfaEkonomiTaşıt Kredisinin Kredilendirme Miktarı Ne Kadar?

Taşıt Kredisinin Kredilendirme Miktarı Ne Kadar?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Taşıt Kredisi İle Satın Alınan Aracın Yüzde Kaçı Karşılanabilir?

Sıfır kilometre veya 2. el araç almak isteyen kişiler finansman ihtiyacı nedeniyle kredi kullanma yoluna başvurabiliyor. Özellikle belli bir birikimi olmayıp da araç sahibi olmak isteyenler için taşıt kredisi kredilendirme miktarı önem arz ediyor. Bankaların taşıt kredisi kapsamında satın alınacak söz konusu aracın bedelinin hepsini karşılayabilecek bir kredilendirme miktarı bulunmuyor.

Taşıt kredisi ile satın alınacak taşıt bedelinin belli bir miktarı kadar kredi çekilebilir. Satın alınacak aracın yüzde kaçı kredi olarak alınabilir sorusu yasalar tarafından belirleniyor. Yasalara göre satın alınacak aracın en fazla %70’i kadar kredi kullanabilmek mümkündür. Fakat bu durum değeri 50.000 TL’nin altında olan araçlar için geçerlidir. Değeri 50.000 TL’nin üstünde olan araçların 50.000 TL’lik kısmı için %70 kredilendirme miktarı varken 50.000 TL üzerindeki kısım içinde %50 kredilendirme miktarı vardır.

Bir örnekle açıklamak gerekirse 70.000 TL’lik bir araba aldığınızı var sayalım. Bu durumda aracın 50.000 TL’lik kısmının yüzde 70’i 35.000 TL’dir. 50.000 TL’nin üstündeki kısım yani 20.000 TL’nin yüzde 50’si 10.000 TL’dir. Bu durumda 70.000 TL’lik bir araç için 45.000 TL miktarında kredi kullanabilirsiniz.

Bankalar kredilendirme miktarını söz konusu aracın değeri üzerinden yapıyor.  Hal böyleyken bankalara alınacak aracın değerinin bildirilmesi gerekiyor. Sıfır kilometre araçlarda değer bildirimi proforma fatura üzerinden yapılıyor. İkinci el araçlarda ise değer bildirimi kasko bedeli üzerinden yapılıyor. Ayrıca 2. el araç kredisi için aracın yaşı da önem taşıyor. Bankadan bankaya değişmekle birlikte en fazla 10 yaşındaki araçlar için kredi kullanılabiliyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.