Ana SayfaEkonomiCumhurbaşkanı Erdoğan: Yüksek Gelirli Ülkeler Grubuna Girdik!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yüksek Gelirli Ülkeler Grubuna Girdik!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomiye dair önemli açıklamalarda bulundu. Yapımı tamamlanan ve dün itibariyle hizmete açılan Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli’nin açılış törenine telekonferansla bağlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan; açılışta yaptığı konuşmada hem ulaşım yatırımlarına hem de ekonomik gelişmelere değindi.

Ulaşım yatırımlarına hızla devam edildiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkenin her yanına yollar ve tüneller yapıldığını ve bunların bir kısmının hizmete açıldığını belirtti. Son dönemde hizmete açılan yatırımların her birinin devasa projeler olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan; Osmangazi Köprüsü’nün, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün, Avrasya Tüneli’nin ve son olarak da Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli’nin her birinin ayrı ayrı şaheser olduğunu söyledi. Hali hazırda yapımına devam edilen pek çok dev projenin de bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ulaşım yatırımlarına hız kesmeden devam edeceklerinin altını çizdi.

Avrupa Hesaplama Sistemi Çok Daha İyi Noktada Olduğumuzu İspatladı!

Geçtiğimiz günlerde Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) milli gelir hesaplama yönteminde Avrupa Hesaplama Sistemi’ne geçtiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan; yeni hesaplama sistemiyle aslında aksettirilenden çok daha iyi durumda olduğumuzun ortaya çıktığını açıkladı.

Yeni hesaplama sistemine geçilmesinin ardından OECD tarafından ülkemizin “yüksek gelirli ülkeler grubuna” geçtiğinin açıklandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, aslında yansıtılmak istenilen durumdan daha iyi ekonomik şartlara haiz olduğumuzun ispatlandığını söyledi.

Türkiye’nin de içinde yer aldığı 8 devletin orta gelirli ülkeler grubundan yüksek gelirli ülkeler sınıfına geçtiğini açıklayan OECD’nin kararının önemli olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan; içerde ve dışarda mücadele edilen düşmanlara rağmen gelir seviyesinin yükseltilmesinin başarı olarak addedilmesi gerektiğini vurguladı. 15 Temmuz hain darbe girişiminin kısa sürede atlatıldığını ve bu girişimin ekonomideki yansımalarının da giderilmeye başlandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütleriyle kararlılıkla mücadele etmeye devam edileceğini vurguladı. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.